Centar za međunarodnu javnu politiku će u petak, 4. novembra, sa početkom u 18 časova, na Fakultetu političkih nauka organizovati panel diskusiju „Srbija i svet uoči COP 27“ posvećenu aktuelnoj situaciji u oblasti borbe protiv klimatskih promena u Srbiji i svetu, očekivanjima od predstojećeg COP 27 u Šarm el Šeiku, kao i sudbini Pariskog sporazuma iz 2015. godine.

Učesnici panela su:

Prof. dr Vladimir Đurđević, Institut za meteorologiju Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Prof. dr Ana Vuković Vimić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu
Ivanka Stojnić, menadžer za održivi razvoj kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

Moderator panela: Radomir Jovanović, osnivač i član Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku.

Koliku štetu klimatske promene svakodnevno nanose Srbiji i svetu? Šta je naša zemlja preduzela po ovom pitanju i kakve su njene međunarodne obaveze? Šta je to regenerativna poljoprivreda i kako ona doprinosi borbi protiv klimatskih promena? Kakva su očekivanja nauke, a kakva biznis sektora od predstojećeg COP 27 u Egiptu? Ima li nade za Pariski sporazum? Ovo su samo neka od pitanja na koja će eminentni učesnici pokušati da pruže odgovore.

Centar je do sada uspešno organizovao tri panel diskusije posvećene klimatskim promenama – 2016, 2018. i 2019. godine, a na njima su učestvovali ambasadori, državni zvaničnici, predstavnici nauke i biznis sektora.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353