Centar za međunarodnu javnu politiku je u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u periodu od 19. do 21. novembra po prvi put u Beogradu organizovao humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Karavan ljubavi“.

Transfuziomobili Instituta su tokom trodnevne akcije bili locirani na čak šest lokacija – ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu, Ada Mall šoping centra, Ušće šoping centra, Tržnog centra „Banjica“, starog Merkatora na Novom Beogradu i na platou ispred Gradske opštine Zvezdara.

„Svaka inicijativa mladih ljudi je veoma važna i doprinosi povećanju svesti o važnosti davanja krvi. S obzirom na to da je procenat davanja krvi u našoj zemlji samo 3%, ovakve akcije predstavljaju idealnu priliku da se on uveća. Zahvaljujemo se Centru za međunarodnu politiku na pokazanoj humanosti i verujemo da će Karavan ljubavi postati tradicionalni deo naših aktivnosti“, istakli su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Prijatelji i pokrovitelji ovogodišnjeg „Karavana ljubavi“, koji se tokom prethodne dve godine održavao u Novom Sadu, bili su Biblioteka grada Beograda, Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Vukova zadužbina, Narodno pozorište, Atelje 212, Beogradski zoološki vrt, Laguna, Delfi knjižare, Profizikal, Domaće kiflice, Autonomna kanalizacija, štamparija SinagPrint i FTO Bezbednost.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353