22.3 C
Belgrade
24/07/2024

Zdravstvena javna politika Novi Sad

Lea Rusov

Rođena je 1. februara 2000. godine, u Novom Sadu, Republika Srbija. Pohađala je prirodno-matematički bilingvalni smer (srpsko-francuski) u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, što joj je omogućilo da se oproba u glumi na francuskom jeziku. Studentkinja je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na smeru farmacija.

Polja interesovanja su joj medicinske nauke, književnost i popularna psihologija. Govori francuski i engleski jezik.

Martin Neorčić

Rođen je 13. avgusta 1997. godine u Subotici, Republika Srbija. Student je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na smeru integrisane akademske studije medicine.

Učestvovao je na međunarodnim konferencijama u Berilnu i Banjaluci. Član je Naučne sekcije fakulteta i Naučno-nastavnog veća fakulteta.

Polja interesovanja su mu hirurgija, histologija, fiziologija i javno zdravlje. Služi se engleskim jezikom.

Zorana Milinković

Rođena je 07. septembra 1998. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Završila je srednju Medicinsku školu ,,7. april“, gde je dobila zvanje pedijatrijske sestre-tehničara. Studentkinja je četvrte godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Član je nekoliko medicinsko studentskih organizacija u sklopu fakulteta. Aktivna je u aspektu volonterizma i aktivizma, gde se zalaže za razvoj studenata i mladih. Učestvovala je u organizaciji nekoliko projekata medicinsko-javnog karaktera u Novom Sadu. Ambasador je projekta pod nazivom ,,Žene u zdravstvu“ u Novom Sadu. Učestvovala je na Balkanskom takmičenju iz fiziologije, održanom u Sarajevu. Posetila je nekoliko kongresa i sesija, u cilju unapređivanja kako ličnog, tako i medicinskog razvoja.

Polja interesovanja su joj kardiologija, patologija, humanitarni rad, međunarodni odnosi, unutrašnja i spoljna politika. Govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom.

Stefan Janičić

Rođen je 30. avgusta 1996. na Cetinju, Republika Crna Gora. Student je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na smeru medicina.

Član je fondacije „Privrednik“ i edukator je Sekcije prve pomoći Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Bio je angažovan kao student demonstrator na fakultetu. Učestvovao je na studentskim međunarodnim naučnim kongresima iz oblasti medicine u Berlinu i Banjaluci.

Polja interesovanja su mu medicinske nauke, javno zdravlje, ekologija, humanitarni rad i istorija. Govori engleski jezik, dok poznaje osnove italijanskog jezika.

Nebojša Mirić

Rođen je 14. februara 1999. godine u Prijedoru, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Student je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na smeru integrisane akademske studije medicine.

Nosilac je „Vukove diplome“ za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i učenik generacije 2017/18. Član je nekoliko studentskih organizacija, kao i Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine. Dobitnik je stipendije za izuzetno nadarene studente Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Polja interesovanja su mu anatomija, fiziologija, laboratorijska medicina, naučni i humanitarni rad, te zdravstvena edukacija. Govori engleski jezik, a poznaje i osnove nemačkog jezika.

Vladimir Išaretović

Rođen je 29. maja 1998. godine u Banjaluci, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Student je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Srednjoškolski dani su mu obeleženi učešćem u humanitarnim akcijama, a posebne pohvale je dobio za organizaciju radionice za decu sa oštećenim sluhom.

Polja interesovanja su mu medicinske nauke, međunarodna politika, kao i politika javnog zdravlja. Tečno govori engleski jezik, a služi se ruskim i nemačkim jezikom.