22.3 C
Belgrade
24/07/2024

Međunarodna saradnja Novi Sad

Milica Samardžija

Rođena je 21. novembra 1999. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Završila je Karlovačku gimnaziju, dvojezični francuski smer. Studentkinja je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na smeru francuski jezik i književnost sa drugim romanskim jezikom.

Tokom srednje škole učestvovala je na 41. regionalnom zasedanju Evropskog parlamenta mladih u Novom Sadu. Takođe, učestvovala je i na literalnim konkursima gde dobija nagradu za kratku priču, na Osmom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Janoš Siveri“. Pohađala je glumačku radionicu u Srpskom narodnom pozorištu, preko koje dobija angažovanje kao jedna od voditelja sportke emisije „Uvek medalja“ koja se emitovala na Radio televiziji Vojvodine. Od jula 2019. do septembra 2020. godine bila je zaposlena u švajcarskoj firmi „Annanow“ u kojoj je bila zadužena za pružanje korisničke podrške na francuskom i engleskom jeziku.

Polja interesovanja su joj književnost, kultura, psihologija, međunarodni odnosi i diplomatija. Tečno priča francuski i engleski, a služi se još i italijanskim jezikom.

Nikola Spasić

Rođen je 26. aprila 1999. godine u Beogradu, Republika Srbija. Pohađa master studije iz oblasti Evropske i svetske politike na Univerzitetu u Lilu u Francuskoj.  Obavlja praksu pri Francusko-srpskoj privrednoj komori koja radi na promovisanju Srbije, njenog tržišta i privrede u Francuskoj i drugim zemljama Evropske unije.

Polja interesovanja su mu geopolitika, privreda, istorija i ekologija. Tečno govori engleski, francuski i španski.

Iva Števin

Rođena je 19. avgusta 2000. godine u Kikindi, Republika Srbija. Završila je gimnaziju „Isidora Sekulić“, društveno-jezički smer. Studentkinja je prava na univerzitetu „Lobačevski“ u Nižnjem Novgorod-u u Rusiji.

Tokom srednjoškolskih dana bavila se glumom, recitovanjem i pisanjem literarnih tekstova. Snimala je emisije na Radio televiziji Vojvodine i radio-emisije u dečijem programu.

Sem novinarstva, privlače je i unutrašnja i spoljna politika, međunarodni odnosi, književnost i umetnost. Interesuje je učenje stranih jezika, za sada govori engleski, ruski i nemački.

Ana Tadić

Rođena je 26. februara 1998. godine u Bačkoj Topoli, Republika Srbija. Apsolvent je Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na opštem smeru.

Učestvovala je na XV regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja povodom zaštite ljudskih prava u okviru Saveta Evrope. Takođe, njen članak je objavljen na Law Life portalu.

Polja interesovanja su joj međunarodno pravo, kultura, likovna umetnost i strani jezici. Tečno govori mađarski, a služi se engleskim i nemačkim jezikom.

Alisa Pajtić

Rođena je 9. januara 1998. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Studentkinja je Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, smer Komparativna književnost sa teorijom književnosti.

Članica je Erazmus Studentske Mreže Novi Sad, kao koordinatorka za komunikacije. Učestvovala je na Erazmus+ studentskim razmenama na Univerzitetu u Groningenu u Holandiji i na Univerzitetu u Valensiji, u Španiji. Radi kao Face-to-Face Fundraising Ambassador UNICEF-a Srbije.

Polja interesovanja su joj književnost, umetnost i kultura, interkulturalna i internacionalna razmena, ljudska prava i feminizam. Tečno govori engleski, a služi se i španskim i nemačkim jezikom.

Noemi Ačai

Rođena je 19. jula 2000. godine u Senti, Republika Srbija. Završila je gimnaziju „Svetozar Marković“ u Novom Sadu. Studentkinja je međunarodnih odnosa na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta u Ljubljani.

Tokom srednjoškolskih dana bavila se novinarstvom i bila je članica đačkog parlamenta. Članica je studentske organizacije Globallis i drugih nevladinih organizacija, kao što su BUM, OSSI i MUNS.

Polja interesovanja su joj diplomatija, kultura, diplomatsko i konzularno pravo i jezici. Tečno govori mađarski, slovenački, engleski i nemački jezik.

Miloš Mirović

Rođen je 27. januara 1995. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Završio je Pravni fakultet u Novom Sadu, opšti smer. Trenutno je na master studijama na istom fakultetu.

Član je Evropskog udruženja studenata prava – ELSA Novi Sad, gde u 2021/22. godini obavlja funkciju člana Nadzornog odbora. U prethodnom periodu bio je predsednik, generalni sekretar i potpredsednik za marketing istog udruženja. Učestvovao je na tri međunarodne skupštine ELSA International – ICM Bodrum 2014, ICM Porto 2016, ICM Sarajevo 2017, kao i na velikom broju nacionalnih skupština ovog udruženja na Kopaoniku i Zlatiboru. Učestvovao je u organizaciji dve međunarodne konferencije studenata prava, kao Head of Delegation (2017 i 2018). Od oktobra 2020. godine zaposlen je kao stručni saradnik u Sektoru za evropsku saradnju u Fondu “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

Polja interesovanja su mu međunarodni odnosi, diplomatija, medijacija, politika i sport. Tečno govori engleski (CAE Cambridge sertifikat), služi se nemačkim (A2 nivo), uči početni nivo francuskog i italijanskog.

Stevan Davidović

Rođen je 3. januara 1997. godine u Trebinju, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu, na smeru politikologija. Trenutno se pohađa master multidisciplinarne studije pri Rektoratu Univerziteta u Beogradu, smer Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost.

Polja interesovanja su mu diplomatija i geopolitički položaj regiona, sa posebnim osvrtom na Srbiju i Repubiku Srpsku. Služi se engleskim jezikom.