22.3 C
Belgrade
24/07/2024

Upravni odbor Beograd

Radomir Jovanović

Rođen je 4. februara 1994. godine u Kragujevcu, Republika Srbija. Jedan je od osnivača Centra za međunarodnu javnu politiku. Nakon završenih osnovnih akademskih studija međunarodne politike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, upisuje i završava master akademske studije ekološka politika na istom fakultetu. Diplomirani je master politikolog za ekološku politiku.

Predstavnik je Centra u mehanizmu „Zelena stolica“ ispred koje učestvuje u radu Odbora za zaštitu životne sredine u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Interesuje se za diplomatsku istoriju Srbije i održivi razvoj, a posebno interesovanje gaji prema klimatskim promenama. Aktivno radi na implementaciji Pariskog klimatskog sporazuma u Srbiji kroz rad u civilnom društvu i zadužen je za sve ekološke aktivnosti Centra.

Član je Agencije za kulturnu diplomatiju iz Beča i alumnista Austrijsko-srpske mreže studenata i diplomaca. Bivši je stipendista Zadužbine Studenica iz San Franciska (SAD) i Fonda za mlade talente Republike Srbije. Dobitnik je „Salus“ nagrade za najbolji predlog praktične politike na Beogradskom bezbednosnom forumu 2017. godine. Pored toga, bavi se organizovanjem humanitarnih akcija za prikupljanje i odnošenje novčane i materijalne pomoći ugroženoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji. Služi se engleskim jezikom, a poznaje i bugarski.

Darko Mandić

Rođen je 27. avgusta 2000. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Student je Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član školske redakcije Radio-televizije Srbije, gde već dve sezone radi kao TV lice emisije „Promaja“. Tokom novinarske obuke 2018. godine, pod pokroviteljstvom medijske kuće Dojče vele, dobio je nagradu na konkursu za najbolje omladinske reportaže.

Učestvovao je na konferencijama kao što je BIMUN, a tokom srednjoškolskih dana je dve godine zaredom stizao do samog kraja jednog od najvećih regionalnih takmičenja u besedništvu „Slavoslov“, pod pokroviteljstvom Svetsosavske akademije. Svoje tečno znanje engleskog i nemačkog jezika razvijao je na projektima kuluturne razmene u Nemačkoj, Danskoj i Sevrenoj Makedoniji. Polja interesovanja su mu diplomatsko i konzularno pravo, književnost i žurnalistika.

Irena Todorovski

Rođena je 9. februara 1998. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika. Učestvovala je na konferencijama BIMUN 2019. i AynRand 2020.

Polja interesovanja su joj kultura, istorija i međunarodni odnosi. Govori engleski, a služi se i ruskim.

Zorana Koprivica

Rođena je 9. novembra 1996. godine u Zrenjaninu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika. Kao volonterka Kuće ljudskih prava i Građanske inicijative učestvovala je u događaju održanom u Beogradu „Međunarodna nedelja civilnog društva“.

Polja interesovanja su joj istorija, kultura, spoljna i bezbednosna politika, oblast Južne Amerike, kao i zemlje Evrope. Tečno govori engleski jezik.