25.3 C
Belgrade
24/07/2024

Izvršni direktor

Mišel Zubenica

Rođen je 18. avgusta 1994. u Vojniću, Republika Hrvatska. Završio je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i diplomirani je politikolog za međunarodne poslove. Jedan je od osnivača i izvršni direktor  Centra za međunarodnu javnu politiku.

U dva navrata je bio član Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka, kao i član Etičkog odbora.  Radno iskustvo započeo je kao savetnik narodnog poslanika u Odboru za dijasporu Narodne skupštine Republike Srbije, a bio je angažovan i u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. Radi marketinške kampanje i savetuje kompanije iz oblasti marketinga i odnosa sa javnošću, a kao politički analitičar komentariše i analizira politička dešavanja za najveće medije u Srbiji i regionu. Član je poslovnog udruženja E-razvoj koje pruža podršku razvoju informacionog društva u Srbiji. Bio je član i predstavnik  firme Biocircle tech sa kojom je stigao do četvrtfinala takmičenja „Najbolja tehnološka inovacija“ u Privrednoj komori Srbije, a iste godine sa firmom je osvojio prvo mesto na takmičenju za najbolju zelenu poslovnu ideju u Srbiji  „Climate Launchpad“.

Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike, diplomatije i medija. Služi se engleskim jezikom.