-2.5 C
Belgrade
19/02/2019

Međunarodna saradnja

Katarina Lević

Rođena je 16. marta 1994. u Kruševcu, Republika Srbija. Diplomirana je politikološkinja za međunarodne poslove i studentkinja master Studija mira na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Učesnica je Erasmus+ programa razmene na univerzitetu Sciences Po u Parizu, Francuska. Učestvovala je na brojnim konferencijama i seminarima koji se tiču međunarodnih odnosa, bezbednosti, klimatskih promena i evropske politike.

Stipendistkinja je Misije OEBS u Srbiji. Polja interesovanja su joj rad na regionalnom pomirenju, klimatske promene, međunarodna bezbednost, politika Evropske unije, antička istorija. Govori engleski i španski jezik, a služi se još i francuskim jezikom.

Luka Ugrica

Rođen je 21. maja 1994. godine u Beogradu, Republici Srbiji. Student je četvrte godine Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na smeru Francuski jezik, kultura i književnost, Katedre za romanistiku.

U periodu od 2005. do 2013. godine bio je član Dečije dramske grupe Radio Beograda, u okviru koje je odigrao nekoliko predstava u gradovima širom Srbije, zatim učestvovao u snimanju dečijih radio drama i radio emisija, kao i u realizaciji televizijske serije emitovane na kanalima RTS-a.

Svoj prvi roman-novelu objavio je 2010. godine, a 2013. zadužbina „Zdravko V. Gojković“ dodelila mu je sertifikat o priznanju za postignute rezultate iz književnosti. Polja interesovanja su mu istorija, kultura, književnost, diplomatija i međunarodna politika. Tečno govori engleski i francuski, a služi se još i nemačkim jezikom.

Miloš Pavković

Rođen je 4. novembra 1994. godine u Beogradu, Republika Srbija. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Mladenovcu. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka na departmanu politikologije, trenutno na master interdisciplinarnim studijama Jugoistočne Evrope.

Oduvek je pokazivao interesovanje za društveno-humanističke nauke, naročito istoriju, svetsku i nacionalnu. Zainteresovan za bavljenje međunarodnom saradnjom i međudržavnim odnosima. Monarhista po opredeljenju, istaknuti član nekoliko nevladinih i studentskih organizacija, među kojima Studentska unija Fakulteta političkih nauka i Udruženje Kraljevina Srbija. Studentski predstavnik u Nastavno-naučnom veću Fakulteta političkih nauka u akademskoj 2016. godini.

Trenutno zaposlen u Kancelariji za komunikaciju narodnih poslanika kao asistent narodne poslanice Nataše Vučković. Govori tečno engleski i služi se francuskim jezikom. Šef tima za međunarodnu saradnju Centra za međunarodnu javnu politiku.

Marko Kolašinac

Rođen je 16. februara 1995. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Od 2005. godine živi u Beogradu.

Završio je XIII beogradsku gimnaziju, smer društveno-jezički, sa odličnim uspehom. Studira međunarodnu politiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Posebno se interesuje za istraživanja i međunarodne odnose i veliki je ljubitelj sporta. Tečno govori engleski jezik.

Marko Golubović

Rođen je 30. septembra 1996. godine u Užicu, Republici Srbiji.

Student je treće godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Polja interesovanja su mu spoljna politika, diplomatija, međunarodni odnosi, međunarodna ekonomija i istorija.

Tečno govori engleski jezik, a služi se još i nemačkim jezikom.

Bojan Totić

Rođen je 13. februara 1993. godine u Groningenu, Kraljevini Holandiji. Student je prve godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na master interdisciplinarnim Studijama Jugoistočne Evrope.

Završio je svoje osnovne akademske studije na Univerzitetu u Lajdenu, Holandija. Član je Amnesty International Holandija i Zelene Partije Holandije (Groenlinks). Učestvovao je na brojnim konferencijama u ime ambasade Kraljevine Holandije u Zagrebu, gde je radio za odeljenje za kulturu, štampu i javnu diplomatiju. Tokom studiranja u Lajdenu bio je član pobedničkog tima za projekat najbolje analize tržišta novih rastućih tržišta za kompaniju Unilever.

Polja interesovanja su mu međunarodna politika, kultura, istorija. Tečno govori holandski, engleski, a ima srednji nivo poznavanja španskog jezika.

Slavica Purić

Rođena je 23. oktobra 1993. godine u Kragujevcu, Republika Srbija. Studentkinja je master studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu,Poslovno-pravni modul, pod-modul Pravo intelektualne svojine.

Učestvovala je na brojnim konferencijama i seminarima, kao i na Forumu mladih lidera Srbije, školi „Danube Summer School“u Ulmu, Nemačka i omladinskoj razmeni „Me and Migration“ u Augsburgu, Nemačka. Stipendista je Fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“ i Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD).

Polja interesovanja su joj privredno pravo, omladinski aktivizam, međunarodna saradnja i javno nastupanje. Tečno govori engleski, služi se francuskim i nemačkim jezikom.

Sara Kolar

Rođena je 22. aprila 1997. godine u Melburnu, u Viktoriji, Australija. Studentkinja je prve godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na departmanu za međunarodnu politiku.

Članica je organizacije Studentska unija Fakulteta političkih nauka. Polja interesovanja su joj diplomatija, kultura, humanitarni rad i književnost. Tečno govori engleski jezik, a služi se i francuskim jezikom.

Miloš Mihajilica

Rođen je 30. oktobra 1995. godine u Banja Luci, Republici Srpskoj. Student je četvrte godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smjeru međunarodna politika.

Polja interesovanja su mu diplomatija, međunarodni odnosi, kultura i regionalna saradnja. Tečno govori engleski, a služi se i francuskim jezikom.

Katarina Arsić

Rođena je 16. jula 1995. godine u Požarevcu, Republici Srbiji. Student je četvrte godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika (modul evropske integracije).

Učestvovala je na brojnim seminarima i projektima poput „University debates“ kao član tima Fakulteta političkih nauka. Bila je jedan od predavača na seminaru „Ulaz slobodan“ u organizaciji Srbija u pokretu.

Polja interesovanja su joj spoljna politika, javna uprava i Evropska unija. Tečno govori engleski, a služi se i nemačkim jezikom.

Miloš Lukić

Rođen je 1. aprila 1996. godine u Vrbasu, Republika Srbija. Završio je društveno – jezički smer gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu gde se uglavnom bavio organizovanjem književnih večeri.

Student je treće godine Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu na smeru arapski jezik, književnost i kultura. Učesnik je međunarodnog programa razmene u Belgiji pod pokroviteljstvom Erasmus Mundus mreže 2016. godine. Učestvovao je na brojnim događajima i konferencijama, a jedna od njih je i Međunarodna naučna konferencija: Orijentalistika juče, danas, sutra.

Njegove sfere interesovanja su diplomatija, geopolitika Bliskog istoka kao i teme poput migrantske krize, prava radnika i dece. Govori engleski i arapski jezik.

Milica Golubović

Rođena je 24. avgusta 1994. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Trenutno je četvrta godina međunarodnih studija na Fakultetu političkih nauka.

U njene glavne sfere interesovanja spadaju odnosi s javnošću, spoljna politika i marketing. Govori engleski i služi se nemačkim jezikom.

Lazar Pavlović

Rođen je 7. juna 1995. godine u Beogradu, Republika Srbija. Student je Fakulteta za diplomatiju i bezbednost.

Učestvovao je na brojnim nacionalnim, regionalnim i internacionalnim forumima, tribinama i konferencijama. Poseduje određeno iskustvo u radu lokalne samouprave kao i u formiranju i vođenju organizacija.

Posebno se interesuje za oblast bezbednosti, diplomatije i politikologije. Služi se engleskim jezikom.

Đorđe Terek

Rođen je 9. maja 1994. godine u Beogradu, Republici Srbiji. Student je četvrte godine Američkog Koledža u Solunu na smeru međunarodni odnosi.

Učestvovao je na brojnim konvencijama i forumima iz oblasti politike od kojih su najskoriji „Convention on the Future of Democracy in European Union” i ThessISMUN. Trenutno je na stažu u Dukakis Centru u Solunu i radi na projektima koji se tiču demokratije na Balkanu.

Polja interesovanja su mu diplomatija, regionalna stabilnost i politička ekonomija. Tečno govori engleski jezik a služi se francuskim i grčkim.

Milijana Vasiljević

Rođena je 19. maja 1995. godine u Beogradu, Republici Srbiji. Student je četvrte godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika.

Član je Studentske unije Fakulteta političkih nauka i učestvovala je na projektu ,,EU Caffe” Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih i Beogradskoj akademiji preduzetništva.

Polja interesovanja su joj bezbednost, međunarodni odnosi i održivi razvoj. Tečno govori engleski i ima dobro poznavanje francuskog jezika.