26.5 C
Belgrade
17/06/2024

Međunarodna saradnja Beograd

Aleksandra Zec

Rođena je 8. novembra 1996. godine u Pančevu, Republika Srbija. Završila je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, smer nemački jezik i književnost. Polaznica je Akademije liberalne politike, koja je pod pokroviteljstvom nemačke fondacije Friedrich Naumann Stiftung.

Polja interesovanja su joj Evropska unija, proces EU integracija i regionalna saradnja, kao i simultano prevođenje. Govori nemački i engleski jezik.

Lazar Radisavljević

Rođen je 9.oktobra 1999. godine u Zaječaru, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Polja interesovanja su mu međunarodni odnosi, funkcionisanje međunarodnih organizacija, politički sistemi i azijski kontinent. Tečno govori engleski jezik, služi se nemačkim jezikom, a poznaje i francuski.

Nikola Milinković

Rođen je 19. decembra 1998. u Kraljevu, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika. Učestvovao je na BIMUN konferenciji 2019. godine, i na Ajn Rend konferenciji u Varšavi 2020. u organizaciji Ajn Rend Instituta iz Kalifornije. Od 2019. učestvuje u programu razmene Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu sa Univerzitetom Klemson iz Sjedinjenih Američkih Država, a 2019. učestvovao je i u Letnjoj školi američkih studija u organizaciji Centra za studije SAD uz podršku ambasade SAD u Srbiji.

 

Član je redakcije portala Američki izbori 2020. koji se bavi praćenjem predsedničkih izbora u SAD. Polja interesovanja su mu istorija, međunarodni odnosi i politički sistem SAD. Služi se engleskim i nemačkim jezikom.

Teodora Bošković

Rođena je 21. maja 1998. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Učestvovala je u pružanju podrške povodom organizovanja 141. Skupštine Interparlamentarne unije u Beogradu, kao i na letnjoj školi Društvene angažovanosti i demokratije pri Institutu za filozofiju i društvenu teoriju.

Polja intersovanja su joj unutrašnja i spoljna politika, međunarodni odnosi, kultura i umetnost, bezbednost i novinarstvo. Govori tečno engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Aleksandar Mandoparić

Rođen je 1991. godine u Užicu, Republika Srbija. Diplomirao je na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na modulu međunarodna politika.

Poseduje dugogodišnje radno iskustvo u privatnom sektoru u nekoliko kompanija, posebno u Business development i Contracts timovima. Pored toga, učestvovao je na brojnim međunarodnim konferencijama i forumima iz oblasti svojih interesovanja, poput “Funkcionisanje međunarodnih organizacija – mandat i praksa”, “Srbija na putu evropskih integracija – uloga medija”, “Mladi: Savez za medijsku pismenost i digitalni značaj”, “Medijska i informacijska pismenost u Jugoistočnoj Evropi u funkciji razvoja kritičkog mišljenja i zagovaranja mladih” i ‚‚Izborni sistem na Zapadnom Balkanu: više demokratije, više odgovornosti?”.

Polja interesovanja su mu međunarodna politika, ekonomija, geopolitika, istorija i književnost. Služi se engleskim jezikom.

Maša Samardžić

Rođena je 21. decembra 2000. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je osnovnih studija Evropskog Pravnog fakulteta Univerziteta Mastriht u Mastrihtu, Holandija.

Član je organizacija Amnesty International i ELSA (Evropsko Udruženje Studenata Prava). Učestvovala je na BIMUN konferenciji 2017. i 2018. godine, a 2019. je bila jedna od predsedavajućih u Savetu bezbednosti. 2021. godine bila je član komiteta za SELS (letnja konferencija koji organizuje ELSA) na temu zakona o upravljanju podacima u Evropskoj uniji. Izabrana je za direktora istog komiteta za konferenciju 2022. godine na temu korporativnog prava. Tokom srednje škole razvijala je engleski i nemački jezik i pohadjala viši nivo ekonomije, istorije i engleske literature u britanskoj srednjoj školi. Svoje interesovanje za ekonomiju i pravo je dalje istražila tokom letnje prakse u KPMG-u u odeljenju za poreze i pravne delatnosti. Imala je priliku da razvija svoje jezičke veštine na letnjim školama u Engleskoj i Nemačkoj.

Pored toga, poseduje i osnovno znanje ruskog jezika. Polja interesovanja su joj korporativno i poresko pravo, preduzetništvo i književnost.

Jovana Jovanović

Rođena je 20. maja 2000. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na poslovno-pravnom smeru.

Urednik je Studentske revije za privredno pravo gde je objavljen njen prvi naučni rad na temu kriptovaluta. Pohađala je Školu ekološkog prava i kurs „Accession of Serbia to the EU“ sa katedre za Master evropskih integracija.

Posebno interesovanje gaji prema debati i javnom govorništvu, pisanju stručno-naučnih radova, te politici na lokalnom i globalnom nivou. Poseduje napredan nivo poznavanja engleskog jezika.

Lidija Simić

Rođena je 14. decembra 2001. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Nacionalnog Istraživačkog Univerziteta Elektronske Tehnologije (MIET) na smeru elektronika i nanoelektronika.

Učestvovala je u pravljenju različitih kulturnih događaja. Kreirala je emisije kulturnog i dokumentarnog karaktera u školskoj redakciji RTS-a.

Polja interesovanja su joj prirodne nauke, najviše teorijska fizika i primenjena matematika, umetnost, slikarstvo, film, psihologija. Govori srpski, engleski i ruski, služi se nemačkim jezikom.

Ognjen Petronijević

Rođen 22. februara 2000. godine u Požarevcu, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Učestvovao je u Libekovom programu „Uvod u studije totalitarizma“. Bavio se promocijom demokratije u kampanji “Ide glas“, pod organizacijom omladinskog udruženja Centar E8. Posmatrao je izbore 2022. godine na teritoriji Beograda, kao jedan od posmatrača organizacije civilnog društva CRTA. Takođe, učestvovao je i na projektima kao što su „Škola održivog razvoja i ekologije“ i „Let’s rock EU migration policy“ u organizaciji CEDEM-a, odnosno Inicijative mladih za ljudska prava.

Polja interesovanja su mu demokratija, međunarodni odnosi, održivi razvoj, ekologija, istorija i kultura. Služi se engleskim (viši nivo) i francuskim jezikom (srednji nivo).

Maša Pejčić

Rođena je 27. marta 1997. godine u Pirotu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Učesica je projekta ,,Popularna demokratija” u organizaciji Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Vestminsterske fondacije. Učestvovala je i u projektu “Moving borders for emergency volunteering” organizovan kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.

Polja interesovanja su joj međunarodni odnosi, diplomatija i istorija. Govori engleski i makedonski jezik, a služi se i španskim.

Hristina Zelić

Rođena je 17. marta 1998. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beču, Austrija. Pohađa završnu godinu mastera, na specijalizacijama za međunarodnu politiku i političku kulturu. Diplomirala je jednogodišnji Global Advancement Programme (GAP) Austrijskog foruma za spoljne poslove, na smeru Ekonomija i politika.

Učestvovala je na brojnim konferencijama Kancelarije Ujedinjenih nacija (UNIDO, UNODC) u predstavništvu Stalne misije Republike Srbije pri OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču. Aktivni je član više studentskih organizacija u Beču.

Polja interesovanja su joj međunarodna politika i međunarodna ekonomija, kao i kultura, filozofija i književnost. Tečno govori engleski i nemački jezik, a poseduje srednji nivo poznavanja španskog i italijanskog jezika.