24.5 C
Belgrade
08/07/2020

Istraživanje javnog mnjenja

Katarina Steljić

Rođena je 5. decembra 1997. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Polja interesovanja su joj sociologija, kultura, politički sistemi i marketing. Govori engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Lazar Subotić

Rođen je 26. juna 1997. godine u Čačku, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Trenutno se nalazi na mestu koordinatora tima za istraživanje javnog mnjenja. Učestvovao je na BIMUN 2019, kao i u projektu „How to use history for a better future“ u organizaciji Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative i Centra za američke studije, Fakulteta političkih nauka.

Do sada je uspešno sproveo istraživanje „Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o rodnoj ravnopravnosti u Republici Srbiji“. Sfere interesovanja su mu usmerene na istraživanje pozicije Srbije u međunarodnoj politici, savremene balkanske odnose, spoljnu politiku SAD-a i marketing. Tečno govori engleski jezik.

Tamara Perić

Rođena je 31. maja 1997. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Predsednica je Studentske unije Fakulteta političkih nauka od 2018. Učestvovala je u realizaciji i organizaciji seminara Zlatibor Open, a takođe je bila deo organizacije Student festa.

Polja interesovanja su joj međunarodne organizacije, turizam i književnost. Govori tečno engleski jezik, a poznaje još bugarski i ruski.

Kristina Nikolić

Rođena je 26. aprila 1997. godine u Surdulici, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika.

Učesnica je Centropinih projekata  „Pokreni sećanje“ i „So, that memory never dies“. Takođe, polaznica je radionica o medijskoj pismenosti, bolestima zavisnosti i asertivnoj komunikaciji. Polja interesovanja su joj kultura, međunarodna politika, književnost i novinarstvo. Govori engleski i ruski jezik.

Ana Jablanović

Rođena je 15. novembra 1996. godine u Prokuplju, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Polja interesovanja su joj spoljna politika, diplomatija i filozofija. Tečno govori engleski i francuski jezik.

Mirjana Đorđević

Rođena je 22. avgusta 1997. godine u Leskovcu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Od januara 2019. je stažista u ISAC fondu.

Polja interesovanja su joj međunarodno pravo i bezbednost, kultura i umetnost. Tečno govori engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Marko Todorović

Rođen je 26. maja 1997. godine u Beogradu, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika. Učestvovao je na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi 2016. godine u Pekingu, kao i na mnogobrojnim konferencijama i takmičenjima iz oblasti književnosti i lingvistike.

Sfere interesovanja su mu društveno-humanističke nauke i međunarodna politička dešavanja. Tečno govori engleski i nemački jezik, a služi se i španskim.

Jelena Knežević

Rođena je 31. marta 1997. godine u Peći, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodna politika.

Učestvovala je na seminaru Zlatibor Open 2017 koji je bio posvećen predsedničkim izborima u Srbiji 2017. godine. Polja interesovanja su joj vezana za društvene nauke, u prvom redu politiku – politička dešavanja, međunarodnu saradnju i politikološka istraživanja. Govori engleski jezik, a služi se i ruskim.