U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Centar za međunarodnu javnu politiku organizuje humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Karavan ljubavi“ u Beogradu od subote, 19. novembra, do ponedeljka, 21. novembra, u periodu od 10 do 15 časova.

U subotu, 19. novembra, transfuziomobili Instituta biće locirani ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu i ispred Ada Mall šoping centra, dok će u nedelju, 20. novembra, biti parkirani ispred Ušće šoping centra i ispred Tržnog centra „Banjica“. Poslednjeg dana humanitarne akcije, u ponedeljak, 21. novembra, zainteresovani građani moći će da doniraju krv na platou ispred Gradske opštine Zvezdara i ispred starog Merkatora na Novom Beogradu.

Lokacije na kojima će se donirati krv
Lokacije na kojima će se donirati krv

Novosadski tim Centra za međunarodnu javnu politiku je tokom protekle dve godine u svom gradu, u okviru „Karavana ljubavi“, sakupio preko 600 jedinica krvi čime je u velikoj meri doprineo stabilnom funkcionisanju zdravstvenog sistema u Srbiji. Ove godine se „Karavan ljubavi“ seli u Beograd s ciljem da se nastavi i omasovi humanitarna akcija Centra, povećaju krvne rezerve u našoj zemlji i spasu ljudski životi. Stoga se pozivaju svi zainteresovani građani da pokažu humanost, učine jedno dobro delo i doprinesu tome da krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv.

Sve dobrovoljne davaoce krvi očekuju brojne nagrade i iznenađenja koja su obezbedili ovogodišnji prijatelji „Karavana ljubavi“ – Biblioteka grada Beograda, Narodni muzej, Muzej Nikole Tesle, Vukova zadužbina, Narodno pozorište, Atelje 212, Beogradski zoološki vrt, Laguna, Delfi knjižare, Profizikal, Domaće kiflice, Autonomna kanalizacija, štamparija SinagPrint i FTO Bezbednost.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353