Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Karavan ljubavi“, i ove godine je uspešno realizovana u organizaciji novosadskog ogranka Centra za međunarodnu javnu politiku, u periodu od 11. do 18. maja.

Novosadski tim Centra za međunarodnu javnu politiku uspešno je sproveo humanitarnu kampanju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Karavan ljubavi“, koja je počela obeležavanjem Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi 11. maja, a zbog velike zainteresovanosti produžena je do 18. maja u centru Novog Sada.

Zahvaljujući odzivu velikog broja sugrađana i pored neočekivano jakih vrućina, postigli smo osnovni cilj – povećanje krvnih rezervi, koje ključno utiču na normalno funkcionisanje čitavog zdravstvenog sistema u našoj zemlji!

„Hajde da usporimo i oplemenimo svakodnevicu! Davanjem krvi spašavamo živote što je ekvivalent ljubavi.“, izjavila je tokom akcije Teodora Jovanović, rukovodilac Centra za međunarodnu javnu politiku u Novom Sadu, aludirajući na problem deficita krvnih rezervi u Srbiji u ovom periodu.

„Karavan ljubavi“ je prvi događaj ovog tipa u regionu, iniciran od strane Centra za međunarodnu javnu politiku koji je održan uz podršku Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Novog Sada, kao i EU info point-a Novi Sad. Partneri događaja bili su Gradska biblioteka u Novom Sadu, koja je učesnicima kampanje obezbedila besplatne članske karte na godišnjem nivou, zatim restoran „Loft“, koji je svim davaocima krvi u toku akcije omogućio besplatnu kafu i limunadu. Takođe, određen broj karata, vaučera ili kupona za učešće u akciji od opšteg značaja obezbedili su Galerija Matice srpske, Srpsko narodno pozorište, JP Nacionalni park Fruška gora, Palačinkarnica Balans, Rekalibracija, Giromania, Arena Cineplex, Cineplexx Promenada i Kuglana Žabac.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima i partnerima koji su nam pomogli kako bismo mi, kao odgovorni članovi civilnog društva u Srbiji, pomogli drugima. Oplemeni svakodnevicu! Spasi život!

Pogledajte kako je protekla i prošlogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na sledećem linku.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353