Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku Radomir Jovanović, Nevena Govedarica, Ljubica Šijaković, Milica Čolović i Lazar Subotić prisustvovali su otvaranju pete privredne izložbe EKSPO – RUSIJA SRBIJA 2018 u hotelu Metropol, u Beogradu.

Izložbu su otvorili ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popovć i zamenik ministra ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Gruzdev i ona će trajati 3 dana, do 16. marta.

Ekspo se, petu godinu zaredom, održava uz podršku Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, resornih ministarstava Rusije i Srbije, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Trgovinsko-industrijske komore Rusije, Dume i Saveta Ruske Federacije, Privredne komore Srbije i Rusije i Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji „Ruski dom“.

Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja, intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

Članovi Centra su imali priliku da se bliže upoznaju sa privrednim inovacijama koje dolaze sa Istoka i da predstave svoj rad i aktivnosti ruskim privrednim subjektima koji su, ovoga puta, došli u velikom broju.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353