Centar za međunarodnu javnu politiku je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam AP Vojvodina 26. oktobra održao konferenciju „Mladi preduzetnici Srbije“ u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu.

Osnovni cilj konferencije bio je da motiviše mlade ljude, naročito studente, da ostanu u Srbiji i razmotre preduzetničke prilike koje naša zemlja nudi, a u sklopu nje organizovane su panel diskusije, interaktivne radionice i nekoliko veoma zanimljivih predavanja.

Prvu konferenciju o preduzetništvu u organizaciji novosadskog departmana Centra za međunarodnu javnu politiku otvorio je Ilija Diklić, član Sektora za zdravstvenu javnu politiku Centra, koji je i sam uspešan mladi preduzetnik, vlasnik PRID Media Agency, a zatim se prisutnima obratila i Zorana Milinković, koordinatorka navedenog Sektora.

Ilija Diklić, član Sektora za zdravstvenu javnu politiku Centra, prilikom otvaranja konferencije, Novi Sad, 26. oktobar 2023. (Foto: CMJP)
Ilija Diklić, član Sektora za zdravstvenu javnu politiku Centra, prilikom otvaranja konferencije, Novi Sad, 26. oktobar 2023. (Foto: CMJP)

„Zajedno istražujemo brojne preduzetničke mogućnosti koje Srbija nudi i pružamo alate i znanje koji pomažu u ostvarenju poslovnih snova. Mi smo snaga naše nacije. Zato su naša energija, inovativnost i hrabrost ključni za razvoj preduzetničkog ekosistema u Srbiji“, istakao je Diklić u svojoj uvodnoj reči.

Na prvom panelu pod nazivom „Uspešne žene preduzetnice“ govorili su dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, dr Dragana Vujović Đermanović, savetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija, kao i Aleksandar Lovčanski, sekretar Ministarstva turizma i omladine.

Nakon prvog panela, predavanje „Planiranjem do uspeha“ održala je dr Indira Popadić, poslovni konsultant, mentor i izvršni direktor Core International, a odmah nakon nje predavanje o tome kako obezbediti sredstva za prve preduzetničke korake održao je Miloš Grgić, izvršni direktor GConsulting-a.

U drugom delu programa, u okviru interaktivne radionice, svoja znanja sa polaznicima podelila je Heda Damjanović, izvršni direktor Heda Damjanović Consulting International, da bi se konferencija završila vrlo zanimljivom panel diskusijom o preduzetništvu u zdravstvu.

Učesnici konferencije Mladi preduzetnici Srbije, Novi Sad, 26. oktobar 2023. (Foto: CMJP)
Učesnici konferencije Mladi preduzetnici Srbije, Novi Sad, 26. oktobar 2023. (Foto: CMJP)

Na njoj su učestvovali veoma uspešni preduzetnici u ovoj oblasti: Žaklina Nedeljković, vlasnica ambulante Mobilna sestra, dr sci Dušan Vuković, osnivač Centra za psihodijagnostiku i psihoterapiju, dr Zoran Marjanović, vlasnik stomatološke ordinacije i Bogdan Budimir, vlasnik firme Masaže Bogdan i mladi fizioterapeut ovenčan brojnim međunarodnim nagradama u masažama.

Naslovna fotografija: CMJP

Pročitajte više o aktivnostima novosadskog departmana Centra.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353