Delegacija novosadskog departmana Centra za međunarodnu javnu politiku posetila je Ambasadu Arapske Republike Egipat u Beogradu.

Tema posete bila je razgovor o nastavku uspešne saradnje i planiranje budućih zajedničkih projekata, a sve u cilju pružanja doprinosa jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Egipta. Takođe, članovima Centra su predstavljeni svi potencijali Egipta, a bilo je više reči i o istorijatu diplomatskih odnosa između pomenute dve zemlje.

Na ovaj način, u razgovoru sa gospodinom Ibrahimom Hamzom, zamenikom Nj. E. Basela Salaha, ambasadora Egipta u našoj zemlji, Centar za međunarodnu javnu politiku je i ove godine obeležio 29. maj, Dan srpske diplomatije, koji se obeležava u znak osnivanja Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine, što se smatra početkom profesionalne diplomatije u Srbiji.

Centar je ovaj praznik prvi put obeležio 2017. godine, kada je i snimio dokumentarni film Predstavnici srpske diplomatije o istaknutim srpskim diplomatama-piscima.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353