Luka Nikolić, član Saveta Centra za međunarodnu javnu politiku, učestvovao je u radu 5. Mediteranskog univerziteta za mlade i globalno građanstvo u Hamametu, u Tunisu.

Univerzitet su organizovali Savet Evrope i North-South Centre sa ciljem promovisanja interkulturnog dijaloga između Evrope i regije Severnog Mediterana, podsticanja participacije mladih, kao i deljenja dobrih praksi vezanih za rad omladinskih organizacija i njihovog učešća u kreiranju javnih politika.

Nikolić je učestvovao u delu Univerziteta koji se bavio Strukturiranom participacijom u demokratskim procesima gde su obrađivani kanali, načini, učesnici i strukture učešća u političkom životu.

Ovom prilikom, Nikolić je izložio svoj projekat civilnog nadzora nad pitanjima nacionalne bezbednosti i o tom projektu razgovarao sa velikim brojem stručnjaka i predstavnika civilnog društva iz zemalja Evropske unije i Severnog Mediterana.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353