Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku održali su sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nj.E. Kajlom Skatom 17. aprila u ambasadi SAD-a.

Ambasadoru su se najpre obratili predsednik Centra Aleksandar Klarić, koordinator Sektora za međunarodnu saradnju Miloš Pavković i koordinator Projektnog tima Filip Mikanović. Oni su predstavili dosadašnji rad Centra, a zatim i novi projekat vezan za produbljivanje saradnje između Srbije i SAD-a čime bismo obeleželili jubilarnih 100 godina od kraja Prvog svetskog rata i momenta kada se na Beloj kući zavijorila srpska zastava. To je bio prvi i poslednji put da se na toj zgradi našla jedna strana zastava, a za to je najviše bio zaslužan tadašnji američki predsednik Vudro Vilson.

Članovi Centra u ambasadi SAD
Članovi Centra u ambasadi SAD

Tokom sastanka bilo je reči i o političkim i ekonomskim odnosima ove dve zemlje, stanju u regionu, pristupanju Srbije Evropskoj uniji kao i o funkcionisanju medija u Srbiji.

PODELI
Prethodni članakNAJAVA: Nedelja održivog razvoja na FPN (,,Papir daj – s nama recikliraj!“)
Sledeći članakSrpsko-bugarski diplomatski odnosi: u osvit prvih 140 godina
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353