U periodu od 23. do 26. aprila 2018. godine, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu održaće se nedelja održivog razvoja u sklopu obeležavanja Dana planete Zemlje (22. april). Studenti master programa ekološka politika na ovaj način žele da ukažu na važnost i značaj očuvanja životne sredine kroz različite projekte kojima se poziva na poštovanje 17 zacrtanih ciljeva održivog razvoja prema Ujedinjenim nacijama. Pokrovitelj ove manifestacije je ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije.

Nedelju održivog razvoja će svečano, u ponedeljak 23. aprila sa početkom u 11 časova, zajedno otvoriti Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije,  Nj.E. Andres Kristijan Haugor, ambasador Kraljevine Danske u Srbiji i prof. dr Darko Nadić, sa Fakulteta političkih nauka koji je ujedno i rukovodilac ovog projekta.

U četvrtak 26. aprila, projektni tim „Green Warriors“ (čiji je deo i Radomir Jovanović, član UO Centra za međunarodnu javnu politiku) će organizovati akciju skupljanja starog papira, hartije i kartona koji će kasnije biti recikliran i pretvoren u „eco friendly“ školski materijal. Taj materijal će biti distribuiran najmlađoj populaciji – osnovcima u Beogradu koji će se među sobom takođe takmičiti u sakupljanju papira. Ono odeljenje koje skupi najveću količinu papira poneće titulu ,,eko odeljenja”.

Prvenstveni cilj projekta ,,Papir daj – s nama recikliraj!“ jeste podizanje svesti kod mladih o važnosti odgovornog ponašanja prema životnoj sredini, kao i animacija najmlađih pripadnika našeg društva da već od malih nogu steknu ekološke navike. Centar za međunarodnu javnu politiku će se, kao aktivni i odgovorni član civilnog društva, priključiti ovoj, pre svega, omladinskoj akciji i donirati stari papir.

Zašto je ovo važno?

Reciklažom 1 tone starog papira sačuvaćemo:

– 17 stabala

– 4 200 kW električne energije

– 32 000 litara vode

– 1 400 litara goriva

Centar za međunarodnu javnu politiku koristi ovu priliku da pozove sve druge organizacije i udruženja građana da pokažu svoju društvenu odgovornost i priključe se ovoj jedinstvenoj akciji. Ovo je, ujedno, idealna prilika da se, s jedne strane rešite svog nepotrebnog papira (anketa, istraživanja, brošura, letaka i ostalog pratećeg papirnog materijala), a da, s druge strane svojim angažmanom doprinesete očuvanju životne sredine i što je još važnije – učestvujete u edukaciji dece koja treba da budu nosioci „zelenog talasa“.

Fakultet političkih nauka, četvrtak 26. aprila u bilo koje doba od 10 do 18 časova. Donesite stari papir i napravite korak više ka očuvanju i zaštiti životne sredine u Srbiji.

PODELI
Prethodni članakGodinu dana do napuštanja EU od strane Ujedinjenog Kraljevstva
Sledeći članakČlanovi Centra posetili ambasadu Sjedinjenih Američkih Država
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353