Konkurs za prijave za najveći Model Evropske unije u celom svetu, Beogradski Model EU – BEUM 2016, zvanično je otvoren, saopštio je danas organizacioni tim navodeći da će BEUM okupiti 300 perspektivnih mladih lidera iz 50 zemalja sveta, koji će se baviti rastućim problemima i zajedno raditi na njihovom rešavanju.

,,Duboko zabrinuti za stanje u kom se Evropa nalazi, tema naše ovogodišnje konferencije je: ,,Evropa u krizi„, koja će obuhvatiti više aktuelnih problema poput zaštite granica, zaštite ličnih podataka i Brexita“, navodi se u saopštenju.

Konferencija će biti održana od 26. do 30. oktobra u Narodnoj skupštini Srbije, simulirajući četiri institucije, te će delegati raditi unutar Evropskog suda pravde, Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i Saveta Evropske Unije.

Pored tih institucija, studenti će imati priliku da simuliraju i uloge novinara i lobista, a u planu su i zanimljivi društveni događaji.

Dodaje se da se Šesto izdanje ovog projekta organizuje Udruženje BEUM u saradnji sa Skupštinom Srbije, Gradom Beogradom, Kancelarijom za mlade Grada Beograda i Centrom za međunarodnu javnu politiku.

U nastojanju za uključivanje mladih u rešavanje krize, odlučeno je o inoviranju tradicionalne Model EU konferencije, pod motom ,,Neka se čuje tvoj glas„, tako da će brojne radionice i rasprave s internacionalnim ekspertima biti posvećene tom cilju.

,,Želimo mladim ljudima da damo šansu da glasno iznesu svoje mišljenje i pokušaju da utiču na trenutno stanje i njegovo rešavanje“, navode organizatori.

Aplikacije se, kako je saopšteno, ocenuju odmah po prijavi, te će se na isti način dodeljivati uloge za konferencije, a prijavljivanje je na ovom linku.

Konkurs za prijave je otvoren do 15. septembra za studente iz Srbije i inostranstva.

PODELI
Prethodni članakCitius, Altius, Fortius: letnje OI u Riu
Sledeći članakPredstavljanje projekta ,,Beograd na vodi”
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353