Predstavljanje rezultata istraživanja o spoljnoj politici Republike Srbije

0
2898
Predstavljanje istraživanja o spoljnoj politici
Predstavljanje istraživanja o spoljnoj politici

Centar za međunarodnu javnu politiku će 19. juna, sa početkom u 10 časova u velikoj sali GO Stari grad prezentovati rezultate istraživanja „Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o spoljnoj politici Srbije“ koje je sprovedeno u periodu od 24. aprila do 9. maja 2017. godine.

Cilj istraživanja bio je da saznamo na koji način studenti grade svoj stav i koliko su upućeni u svakodnevna politička dešavanja u zemlji i svetu. Kakvo znanje poseduju o spoljnoj politici Srbije, saradnji sa vojno-političkim savezima i međunarodnim organizacijama, kakav je položaj Srbije u regionu i njeni odnosima sa susedima, samo su neke od tema kojima smo se bavili. Istraživanje je obuhvatilo 38 fakulteta na području grada Beograda (uključujući 31 fakultet sa Univerziteta u Beogradu), sa ukupno 1323 ispitanika, što je, u skladu sa brojem studenata Univerziteta u Beogradu, reprezentativan uzorak. Istraživanje je vršeno po metodi F2F, sa anketnim upitnikom koji se sastojao od ukupno 25 pitanja.

Predstavljanje istraživanja je samo još jedna od naših aktivnosti, realizovanih u sklopu projekta „Dani srpske diplomatije“, koji je obeležen 29. maja. Svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa rezultatima istraživanja i uključe u diskusiju jer ovakve teme zahtevaju angažman što većeg broja ljudi. Ovo istraživanje je od izuzetnog značaja za organizacije civilnog sektora, državne institucije, političke organizacije, ali i celu akademsku zajednicu jer pruža uvid u stavove mladih koji pronalaze svoje mesto u javnom i političkom životu ove zemlje.

U realizaciji istraživanja, učestvovao je tim od 45 članova Centra za međunarodnu javnu politiku koji će 19. juna prezentovati rezultate i približiti prisutnima kako i na koji način studenti sagledavaju spoljnu politiku Srbije i u kom bi pravcu ona mogla da se razvija kada bi je oni vodili.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353