Dan srpske diplomatije – 29. maj

0
574
Dan srpske diplomatije 29. maj
Dan srpske diplomatije 29. maj

Centar za međunarodnu javnu politiku Vas poziva na jedinstveno obeležavanje Dana srpske diplomatije – 29. maj – u zgradi Beograđanke na šestom spratu (popularno ,,Gnezdo“) sa početkom u 11 časova.

Vlada Republike Srbije je 2015. godine donela Odluku o ustanovljavanju Dana srpske diplomatije i odredila 29. maj u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela Kneževine Srbije. Taj datum se uzima za početak profesionalne diplomatije u Srbiji.

Kroz seriju naših aktivnosti želimo da ukažemo na važnost i značaj srpske diplomatije, predstavimo rad naših slavnih književnika i naučnika u diplomatskim misijama širom sveta i obrazujemo pre svega mlade ljude ali i sve ostale građane o ključnim aspektima razvoja i  izgradnje državnosti Srbije.

Toga dana ćemo javnosti predstaviti i jedan kratki dokumentarni film pod nazivom ,,Predstavnici srpske diplomatije“ , koji će se završiti inotiranjem himne Republike Srbije u izvedbi talentovane Marije Ugrice. Sve naravno u produkciji Centra za međunarodnu javnu politiku.

Nakon toga će biti održano i jedno zanimljivo predavanje Milana Krstića, asistenta na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu o genezi razvoja diplomatske misli u Srbiji.

Dobro došli.

 

 

PODELI
Prethodni članakSrpsko-britanski diplomatski odnosi: prvih 180 godina
Sledeći članakAleksandar Klarić gostovao na Srpskoj naučnoj televiziji
CMJP
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je prvobitni cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja i kulture. Centar ima za cilj da podstiče saradnju sa unutrašnjim, političkim i državnim subjektima kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Ostavite komentar