Koordinator projektnog tima Centra za međunarodnu javnu politiku, Filip Mikanović, učestvovaće u organizaciji predstojeće konferencije simulacije rada Ujedinjenih nacija (BIMUN 2018), kao predsedavajući u Ekonomskom i socijalnom savetu (ECOSOC).

Belgrade International Model United Nations (BIMUN) je jedan od modela Ujedinjenih nacija (MUN) koji postoje širom sveta. Na ovim konferencijama vrši se simulacija UN tela u cilju da se nauči više o svetskim problemima i načinima na koje oni mogu da se reše u okviru rada Ujedinjenih nacija.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije (UZUNS) će sledeće godine organizovati jubilarnu petnaestu BIMUN konferenciju. Konferencija je postala prepoznatljiva po svom izuzetnom kvalitetu i realnoj simulaciji rada komiteta Ujedinjenih nacija. Ovu tvrdnju potvrđuje i činjenica da se konferencije organizuju uspešno još od 2004. godine i da ih svake godine posećuje sve veći broj učesnika, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

Filip Mikanović ove godine učestvuje u organizacionom timu BIMUN-a, i to kao predsedavajući Ekonomskog i socijalnog saveta (ECOSOC). U ovom komitetu diskutovaće se o borbi protiv klimatskih promena i uticaju koji ona ima na ekonomski razvoj, a pogotovo nivo zaposlenosti.

Više informacijama o konferenciji i prijavama možete pronaći na sledećem linku:

www.bimun-unaserbia.org

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije:

www.unaserbia.rs


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353