Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku Luka Nikolić i Milica Golubović bili su učesnici seminara „No more Whispers: Spreading EU goodness”, koji se održao na Kipru u  trajanju od 19. do 25. septembra.  Seminar je organizovan u okviru projekta Erasmus + , Centar je  bio jedan od organizatora projketa, dok je domaćin bio Dorea Obrazovni Institut WTF.

Naši predstavnici su za ovo vreme naučili mnogo o Evropskoj uniji, načinu njenog rada i ciljevima, a takođe su se obučili za rad sa mladima i širenje svesti o značaju koji ulazak u EU ima za zemlje u razvoju kao što je naša. Članovi Centra su takođe posetili neke od najvažnijih institucija na Kipru i razgovarali sa tamošnjim zvaničnicima o trenutnoj situaciji i mogućim ishodima trenutne EU politike.

Uspostavili smo saradnju sa 12 evropskih zemalja koje su prisustvovale seminaru  i njihovim nevladinim organizacijama kako bismo u budućnosti mogli da realizujemo slične projekte i unapređujemo međunarodne odnose. Predstavnici Centra (zajedno sa Vasilijem Krivokapićem, kolegom sa Fakulteta političkih nauka u Podgorici) su predstavljali našu zemlju na Internacionalnoj večeri koja je organizovana u okviru seminara i tim putem ohrabrili predstavnike stranih zemalja da dođu u posetu Srbiji da zajedno radimo na upoznavanju i promociji evropskih vrednosti.

Centar za međunarodnu javnu politiku nastavlja dalje sa svojim aktivnostima i ohrabruje mlade ljude da svojim učestvovanjem doprinesu stvaranju osvešćenog i obrazovanog evropskog društva.

PODELI
Prethodni članakOsam vekova srpske krune (1217-2017)
Sledeći članakFilip Mikanović, koordinator projektnog tima Centra u organizaciji projekta BIMUN 2018
CMJP
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je prvobitni cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja i kulture. Centar ima za cilj da podstiče saradnju sa unutrašnjim, političkim i državnim subjektima kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Ostavite komentar