Poštovani građani,

Centar za međunarodnu javnu politiku sa sedištem u Beogradu i Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) sa sedištem u Novom Sadu, na osnovu odluke Upravnih odbora a zbog neophodne potrebe za širenjem svesti o opasnosti situacije u vezi sa virusom COVID-19, apeluju na sve građane da vanredno stanje na čitavoj teritoriji Republike Srbije, proglašeno od strane predsednika države, predsednice Vlade i predsednice Narodne skupštine, a u skladu sa članom 200. Ustava naše zemlje, shvate ozbiljno i odgovorno.

Ovim putem obaveštavamo javnost o donetoj odluci da naši timovi budu na raspolaganju svim ugroženim građanima, kao i svim nadležnim institucijama Republike Srbije za pružanje bilo kakve vrste pomoći.

Kao mladi i obrazovani ljudi, kao akademski građani ove zemlje, osećamo dužnost da svoje kapacitete stavimo u raspolaganje državi kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa ovim opasnim virusom. Naši timovi su prošli kroz interne obuke za suočavanje sa ovakvim situacijama, i smatramo da možemo pomoći građanima naše zemlje.

Takođe, u saradnji sa svim partenrskim organizacijama pokrećemo veliku kampanju pod nazivom #OstaniKodKuće u cilju podizanja svesti i informisanja građana o najnovijim informacijama povodom pandemije koronavirusa.

Zvaničan moto kampanje
Zvaničan moto kampanje

Ovim putem, apelujemo i na sve druge nevladine organizacije da nam se pridruže i stave svoje timove na raspolaganje ugroženim građanima i nadležnim državnim institucijama. Vreme je da pokažemo solidarnost i odgovornost za dobrobit naših sugrađana i naše zemlje.

U Beogradu, 17. marta 2020,

Aleksandar Klarić, predsednik Centra za međunarodnu javnu politiku
Teodora Jovanović, predsednica Evropskog udruženja studenata prava u Novom Sadu


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353