U četvrtak 1. marta 2018. članovi Centra za međunarodnu javnu politiku održali su sastanak u ambasadi Narodne Republike Kine. Razgovor je vodio gospodin Tian Yishu, savetnik za političke poslove, zajedno sa predstavnicima drugih sektora diplomatske misije.

Tokom sastanka bilo je reči o političkim i ekonomskim odnosima Republike Srbije i Narodne Republike Kine, položaju u međunarodnim odnosima, kao i o perspektivi buduće saradnje ove dve zemlje. Gospodin Tian Yishu je pohvalio odlične diplomatske odnose između Srbije i NR Kine i istakao njihov značaj.

Član Sektora za međunarodnu saradnju Marko Golubović predstavio je rad Centra za međunarodnu javnu politiku i izneo neke od planiranih aktivnosti. Članovi Upravnog odbora Radomir Jovanović i Filip Mikanović su predstavnike ambasade upoznali sa aktuelnim i pređašnjim projektima Centra za međunarodnu javnu politiku i izrazili nadu da će ambasada pružiti podršku budućim planiranim projektima, pogotovo iz oblasti klimatskih promena i održivog razvoja.

Predsednik Aleksandar Klarić se na kraju zahvalio na organizovanom sastanku i izrazio nadu da će ovo biti početak buduće uspešne saradnje.

Ostavite komentar