Član Centra za međunarodnu javnu politiku Miloš Moskovljević ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade dr Filip Brković koju dodeljuju porodica Brković, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Studentski parlament Fakulteta političkih nauka i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative.

Ceremoniju je svečanim govorom otvorio dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Dragan R. Simić. „Odrastajući u porodici vrednih i poštenih roditelja Jelene i Ive Brkovića, Filip je stasavao na najboljoj akademiji života učeći se od malena marljivosti, poštenju, dobročinstvu i čovekoljublju“, rekao je profesor Simić. Na kraju svog govora dekan je naglasio da se Fakultet političkih nauka sa ponosom i sa tugom seća dr Filipa Brkovića.

Nagradu koja je dodeljena po treći put dobio je diplomirni politikolog Miloš Moskovljević. „Velika je čast biti odabran između toliko sjajnih kolega iz moje generacije, a još je veća čast poneti nagradu koja nosi ime dr Filipa Brkovića“, rekao je Miloš Moskovljević i dodao da ćemo svet učiniti lepšim i boljim za život samo ako budemo nastavili Filipovim putem, putem koji pokreće i inspiriše.

Nagrada u čast preminulog dr Filipa Brkovića dodeljuje se studentkinji ili studentu Fakulteta političkih nauka koji je završio/la osnovne studije u roku ne dužem od 46 meseci od početka studija, sa prosečnom ocenom 9.00 ili više, a koji se istakao/la i u pružanju doprinosa razvoja položaja studenata na Fakultetu, kao i unapređenju kvaliteta akademskog života. Ovogodišnji konkurs odnosio se na generaciju koja je prvi put upisala prvu godinu osnovnih studija 2014. godine.

Ova nagrada je samo još jedan krunski dokaz da Centar za međunarodnu javnu politiku u svojim redovima ima najkvalitetnije mlade ljude iz Srbije koji svojim radom i zalaganjem predstavljaju svetao primer za sve one koje se odluče da krenu akademskim putem. Svako priznanje koje naši članovi dobiju predstavlja još jedan dokaz da je misija Centra, oličena u okupljanju najuspešnijeg sloja našeg društva, svakim danom sve bliža svom ispunjenju.

Dragi Miloše, svaka čast. Čestitamo.

Izvor Fakultet političkih nauka

PODELI
Prethodni članakPredstavljeni rezultati istraživanja o rodnoj ravnopravnosti
Sledeći članakEvolucija NATO strategije odvraćanja od Lisabona do Brisela
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353