Centar za međunarodnu javnu politiku učestvovao je na okruglom stolu – „Studenti i mladi o Kosovu i Metohiji“ u okviru procesa unutrašnjeg dijaloga na poziv Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Okrugli sto je organizovan u petak, 9. marta u Palati Srbija.

Nakon iznetih mišljenja brojnih stručnjaka iz raznih sfera društvenog života na red su došli i studenti i mladi koji su pozvani da iznesu stav po ovom vrlo složenom pitanju. Nakon održane posete južnoj srpskoj pokrajini i odnete humanitarne pomoći za ugroženo srpsko stanovništvo, Kancelarija je bila mišljenja da Centar kao predstavnik mladih i perspektivnih ljudi predstavlja idealnog sagovornika u ovom dijalogu.

Stav Centra po pitanju rešavanja statusa Kosova i Metohije izneo je Radomir Jovanović, član Upravnog odbora, a prisutni su bili i Aleksandar Klarić, predsednik i Mišel Zubenica, izvršni direktor.

Izlaganje Jovanovića je ostalo veoma zapaženo i emitovano u mnogim informativnim emisijama kao što su Dnevnik Radio televizije Srbije i Nacionalni dnevnik televizije Pink čime je Centar privukao izuzetnu medijsku pažnju.

Celokupan govor Radomira Jovanovića, koji je bio prenošen uživo na televiziji Pink 3, možete pogledati u sledećem prilogu.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353