Novosadski tim Centra za međunarodnu javnu politiku uspešno je sproveo humanitarnu kampanju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Karavan ljubavi“, koja je održana od 19. do 23. aprila u centru Novog Sada.

Sazvali smo preko 300 dobrovoljnih davalaca krvi i sakupili 273 krvnih jednica za svega nekoliko dana, čime smo postigli osnovni cilj – povećanje krvnih rezervi, koje krucijalno utiču na normalno funkcionisanje čitavog zdravstvenog sistema u našoj zemlji.

Pozivamo ljude da se pridruže akciji, pozivamo ih na dobročinstvo i plemenitost da nekome spasu život, jer je od izuzetnog značaja da krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv“, izjavila je tokom akcije Teodora Jovanović, rukovodilac novosadskog ogranka Centra za međunarodnu javnu politiku, aludirajući na problem deficita krvnih rezervi u Srbiji uzrokovan pandemijom koronavirusa. To je, ujedno, bio osnovni cilj i smisao ove kampanje.

Promotivni poster kampanje „Karavan ljubavi“

„Karavan ljubavi“ je prvi događaj ovog tipa u Novom Sadu iniciran od strane Centra za međunarodnu javnu politiku koji je održan uz podršku Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Novog Sada. Partneri događaja bili su Gradska biblioteka u Novom Sadu, koja je učesnicima kampanje obezbedila besplatne članske karte na godišnjem nivou, zatim izdavačka kuća Laguna, koja je ponudila 20 odsto popusta na svoja izdanja u Delfi knjižarama, kao i restoran „Loft“, koji je svim davaocima krvi u toku akcije omogućio besplatnu kafu i limunadu.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima i partnerima koji su nam pomogli kako bismo mi, kao odgovorni članovi civilnog društva u Srbiji, pomogli drugima. Neka krv čeka pacijente, a ne pacijenti krv! Dajte krv, spasite nečiji život!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353