U petak 15. aprila 2016. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Srpskog kulturnog kola  ,,Despot Stefan Lazarević” i Centra za međunarodnu javnu politiku održana je tribina pod nazivom ,,Migrantska kriza-uzroci, posledice i perspektiva” na kojoj su govorili dr Miša Đurković- viši naučni savetnik Instituta za evropske studije i prof. dr Zoran Krstić- redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.   

Tribinu je otvorio dekan Pravnog fakulteta prof. dr Sima Avramović koji je pozdravio sve prisutne kao i izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da su  tribinu sa više nego aktuelnom temom upravo zajedno organizovali pravnici i politikolozi. Moderator tibine, docent Pravnog fakulteta i predsednik SKK ,,Despot Stefan Lazarević“, dr Miloš Stanković uputio je dobrodošlicu gostima kao i članovima Centra za međunarodnu javnu politiku ističući da je ovo početak bliske saradnje dve organizacije.

Profesor dr Zoran Krstić i dr Miša Đurković govorili su o uzrocima i posledicama migrantske krize kao i o aktuelnim odnosima velikih sila u međunarodnim odnosima i posledicama njihove politike na političku situaciju na Bliskom istoku. Uvaženi govornici su nakon izlaganja odgovarali na pitanja prisutnih.

PODELI
Prethodni članakPredavanje: Migrantska kriza, uzroci, posledice i perspektiva
Sledeći članakMilan Rakić – aristokrata u diplomatskom fraku
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353