U ponedeljak, 02. decembra 2019, u Madridu počinje 25. po redu Konferencija učesnica Okvirne konvencije UN-a o klimatskim promenama (COP 25) i tim povodom Centar organizuje, sada već tradicionalnu, panel diskusiju gde će se raspravljati o dometima same konferencije, reviziji ciljeva po Pariskom sporazumu, uticaju klimatskih promena na demografska kretanja i migracije u svetu, ali i o tome šta svet očekuje u novoj deceniji koja je pred nama.

Panel diskusija pod nazivom „U susret COP 25 – svet i klima 2020.“, održaće se u prostorijama Francuskog instituta (Zmaj Jovina 11, Beograd), sa početkom u 17 časova i 30 minuta.

Klimatske promene su jedan od najurgentnijih problema današnjice, a svest o tome u Srbiji je na jako niskom nivou. Centar za međunarodnu javnu politiku u partnerstvu sa Francuskim institutom u Srbiji stoga želi da kroz organizaciju kontinuiranih panel diskusija pokrene jednu sveopštu debatu u srpskom društvu, kako bi i Srbija spremno dočekala budućnost i imala odgovore na brojne izazove koji nam predstoje u narednoj deceniji. Kako bi ta debata bila kvalitetna i sadržajna, Centar već treću godinu zaredom okuplja najeminentnije stručnjake na ovu temu u našoj zemlji. Ove godine, naši uvaženi gosti biće:

Jasminka Smailagić, načelnica Odeljenja za monitoring klime i klimatsku prognozu pri Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ),
Prof. dr Vladimir Đurđević, Institut za meteorologiju pri Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu,
Prof. dr Danica Šantić, Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Moderator: MA Radomir Jovanović, član UO Centra za međunarodnu javnu politiku.

Pozivamo vas na razgovor o vrlo važnoj temi koja se tiče svih nas, ali i da nam pomognete da zajedničkim snagama javnost Srbije upoznamo sa svim izazovima koje sa sobom nose klimatske promene.

Još jednom da napomenemo: utorak, 3. decembar, Francuski institut, sa početkom u 17:30. Dobrodošli!

Ovako je bilo prethodne godine.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353