Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku prisustvovali su u četvrtak 27. aprila jedinstvenoj izložbi legata velikog srpskog diplomate, pronalazača i rodoljuba, Mihajla Pupina.

Kolekcija od deset umetničkih dela, neprocenjive kulturne i istorijske vrednosti, koja se ponosno čuvaju u Narodnom muzeju Republike Srbije, pronašla je svoj put do beogradske publike u Galeriji RTS-a.

Autor ove izložbe, pod nazivom „Pupin – umetnost darivanja“ , gospodin Petar Petrović, upoznao je prisutne ljubitelje umetnosti i poštovaoce srpskog velikana, sa likom i delom Mihajla Pupina, kao i sa živopisnim prepiskama koje je on vršio sa tadašnjim intelektualcima i umetnicima.

Nakon same izložbe, u neposrednom razgovoru sa ljubaznim autorom, članovi Centra upoznali su gospodina Petrovića sa profilom i dosadašnjim radom CMJP, a ujedno mu i zahvalili na iscrpnom, stručnom i veoma interesantnom izlaganju o ulozi ovog naučnika u stvaranju i očuvanju srpske kulturne baštine.

Izložba legata Mihajla Pupina biće otvorena za posetioce do 7. maja.

Pročitajte i saznajte ko je bio Mihajlo Pupin.

PODELI
Prethodni članakParagvaj
Sledeći članakDva scenarija budućnosti Evrope nakon predsedničkih izbora u Francuskoj
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353