Član Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku Dimitrije Ilić učestvovao je na XIX Svetskom festivalu omladine i studenata koji je održan od 14. do 22. oktobra 2017. godine u Sočiju. Rusija je tokom ovog festivala, koji je najveći događaj na svetu u oblasti međunarodne saradnje mladih, ugostila preko 30 hiljada mladih lidera iz preko 180 zemalja sveta.

Tokom festivala, učesnici su imali priliku da prisustvuju raznim događajima iz oblasti nauke, kulutre, sporta, omladinskog aktivizma, preduzetništva, medija, kao i da ponosno predstavljaju Srbiju.

Dimitrije Ilić u Sočiju
Dimitrije Ilić u Sočiju

Svoje utiske sa festivala, za portal www.cmjp.rs, podelio je član Upravnog odbora, Dimitrije Ilić:

„Učešće na Svetskom festivalu omladine i studenata bilo je predivno iskustvo za mene, što zbog odličnog programa i organizacije, ali pre svega i zbog prilike da provedem vreme sa divnim mladim ljudima iz celog sveta, kao i da sa ponosom predstavljam Srbiju.

Tokom festivala učestvovao sam na nekoliko izuzetno kvalitetnih predavanja iz oblasti međunarodnih odnosa, digitalne diplomatije, upravljanja krizama, kao što su predavanje ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Sergeja Lavrova, predavanje Marije Zaharove, PR-a ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, ali i predavanje deputata Državne dume Buvaisara Saitieva, višestrukog olimpijskog šampiona i jednog od najvećih rvača svih vremena.

Pored toga, izdvojio bih trku od simboličnih 2017 metara na stazi Formule 1 koja je ostavila veoma jak utisak na mene i koja je upravo organizovana da pokaže jedinstvo i zajednišvo mladih iz celog sveta u borbi za bolju budućnost i mir u svetu.

Delegacija Srbije u Sočiju
Delegacija Srbije u Sočiju

Još jednom, sve pohvale za organizatore, Rusija je bila divan domaćin, i naravno za sve učesnike i moje kolege, koji su u potpunosti prepoznali vrednost ovog festivala i poslali pravu poruku iz Sočija”, zaključuje Ilić.

Festival je podržan od strane Ujedinjenih nacija, kao i Vlade Ruske Federacije, državnih institucija i organizacija.

PODELI
Prethodni članakJedan pojas, jedan put – buđenje zmaja
Sledeći članakČeška: Nezadovoljni postali zadovoljni
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353