Član Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku Radomir Jovanović učestvovaće na projektu „Green Way: Rural On the Go“ u Berlinu od 7. do 12. oktobra. On će, zajedno sa još dve učesnice, predstavljati Srbiju na ovom međunarodnom projektu u kome će učešće uzeti i predstavnici Nemačke, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Letonije, Rumunije, Mađarske i Italije.

Ovaj trening će imati za cilj da kod omladinskih društvenih aktivista iz pomenutih zemalja podstakne razvoj mekih veština, „zelenih“ veština i preduzetničke stavove u oblasti poljoprivrede kako bi se oblikovao novi model zapošljavanja mladih u seoskim područjima. Pored toga, trening će se baviti predstavljanjem primera uspešno realizovanih  „agro-biznis ideja“ koje su pokrenule mnoge poljoprivredne krajeve širom sveta. Posebna pažnja biće posvećena ekološkim aspektima poljoprivrednih preduzetničkih inicijativa koji su postali neophodan uslov uspešnog agro poslovanja.

Jovanović će biti u tročlanoj delegaciji Srbije koja će drugim učesnicima predstaviti aktuelnu situaciju u srpskoj poljoprivredi i ideje za njeno unapređenje. Takođe, biće predstavljeni efekti klimatskih promena na srpsku poljoprivredu, šanse za njeno prilagođavanje na iste, kao i koncepti „održivih eko-sela“ (u okviru eko turizma) koji bi mogli postati izvor budućih preduzetničkih ideja mladih u Srbiji.

Projekat će biti sproveden preko Erazmus + programa, a krovni organizator je NGO Nest Berlin.

PODELI
Prethodni članakSrpsko-francuski diplomatski odnosi: prvih 180 godina
Sledeći članakDa li će islam podeliti Nemačku?
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353