Centar za međunarodnu javnu politiku ima zadovoljstvo da Vas pozove na predavanje Nj.E. gospodina Amr Fatija Mohamed Alguvejlija, ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji. Predavanje će biti održano u sredu 15. maja, u 17 časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Srbija i Egipat su protekle godine obeležili 110 godina svojih bilateralnih diplomatskih odnosa i ovo je odlična prilika da se se, pre svega, studenti upoznaju sa aktuelnim položajem Egipta u međunarodnim odnosima, ali i sa srpsko-egipatskim odnosima u 21. veku. Naše dve zemlje vezuje duboko i trajno prijateljstvo koje će u narednim godinama, sigurni smo, samo jačati.

Krajem protekle godine predsednik Centra za međunarodnu javnu politiku MA Aleksandar Klarić bio je jedan od učesnika na Svetskom omladinskom forumu u Šarm el Šeiku pod pokroviteljstvom egipatskog predsednika Fataha el Sisija gde su udareni trajni temelji prijateljskih odnosa Centra za međunarodnu javnu politiku i egipatske ambasade u Srbiji koja je tada ukazala veliku čast i poštovanje predsedniku Centra svečanim prijemom u svojim prostorijama. Egipat je najveća afrička sila i prijateljstvo sa ovom zemljom jeste stvar za ponos za svaku državu, a Centar želi da ovim predavanjem doprinese jačanju tih prijateljskih veza dveju država.

Pozivamo Vas da se prijavite na mejl nobradovic@cmjp.rs gde ćete navesti svoje ime, prezime i naziv organizacije/fakulteta. Vidimo se u Rektoratu.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353