Centar za međunarodnu javnu politiku predstavio je rezultate istraživanja ,,Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o preduzetništvu u Republici Srbiji” koje je sprovedeno u periodu od 6. novembra do 4. decembra 2017. godine. Istraživanje je obuhvatilo 1200 studenata sa 30 fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Rezultati istraživanja su javnosti predstavljeni u petak, 16. aprila u sali GO Vračar.

Nezaposlenost mladih je jedan od akutnih problema Republike Srbije i ovo istraživanje je imalo za cilj da utvrdi najveće problematične tačke koje generišu nezadovoljstvo mladih, pre svega studenata. Istraživanje je, između ostalog, pokazalo da studenti u velikom procentu smatraju da obrazovni sistem Srbije nije usklađen sa aktuelnim tržištem rada. To je izazvalo veliku medjisku pažnju pa vam na ovom mestu predstavljamo sve medijske natpise posvećene našem istraživanju:

Tanjug

Radio televizija Vojvodine

Srpska naučna televizija

Srbija Danas

Kurir

Telegraf

Dnevnik

Radio 021

Moj Novi Sad

NajStudent

Centar za međunarodnu javnu politiku se ovim putem zahvaljuje svim medijima na korektnom izveštavanju o sprovedenom istraživanju.

Celokupno istraživanje možete pronaći i pročitati ovde.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353