Jedan od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu i istaknuti član Centra za međunarodnu javnu politiku Filip Mikanović je, zajedno sa još trojicom kolega, predstavljao tim Ekonomskog fakulteta koji je zauzeo prvo mesto na CFA research challenge-u, najprestižnijem takmičenju u finansijama koje je ove godine po prvi put organizovano u našoj zemlji.

Budući da su na lokalnom finalu, dokazali da su najbolji tim mladih ekonomista u zemlji, Case Study tim Ekonomskog fakulteta (Lazar Savović, Nikola Jovović, Miloš Kujović i Filip Mikanović) odabran je da Srbiju predstavlja na globalnom finalu u Cirihu gde će svoje znanje uporediti sa 40 finalista od ukupno 5.000 timova iz Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Case Study tim Ekonomskog fakulteta iz Beograda

Na CFA research challenge-u održanom proteklog vikenda, pored pobedničke ekipe, studentski timovi Ekonomskog fakulteta u Nišu, Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Fakulteta organizacionih nauka rešavali su poslovni problem koji je zahtevao procenu cene akcije kompanije „Metalac“ i preporuku da li ove akcije treba kupiti, držati ili pak prodati.

Case Study tim Ekonomskog fakulteta postoji nekoliko godina, osvojio je brojne nagrade u rešavanju studija slučaja, a akademski mentor je profesor Ekonomskog fakulteta,  prof. dr Dragan Lončar.

Centar za međunarodnu javnu politiku je još jednom pokazao da u svojim redovima ima zaista najperspektivnije mlade ljude u Srbiji koji svakako predstavljaju lepu budućnost naše zemlje. Uspešni mladi ljudi, kao što je Filip, zaslužuju ne samo priznanja i pohvale već i adekvatno radno mesto u svojoj zemlji sa kojeg bi on mogao da pokaže svo svoje umeće.

Dragi Filipe, sa ponosom ti čestitamo ovaj uspeh uz želju da ti i tvoje kolege dostojno predstavljate Srbiju na narednom takmičarskom izazovu u Cirihu.

Izvor: ekof.bg.ac.rs

PODELI
Prethodni članakEvolucija NATO strategije odvraćanja: Deo drugi
Sledeći članakEgipat na dlanu – istorijska baština civilizacije sa Nila
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353