Radomir Jovanović i Aleksandar Klarić su u najnovjiem, letnjem broju magazina Original predstavili dokumentarni film ,,Predstavnici srpske diplomatije“ koji je Centar za međunarodnu javnu politiku izdao obeležavajući 29. maj i Dan srpske diplomatije.

U letnjem izdanju magazina Original u dvobroju 22-23 za mesece jul i avgust, Jovanović i Klarić govorili su o tome kako je došlo do filma, šta je motivisalo sam Centar da istražuje ovu tematiku, ko je pisao scenario a ko je film tehnički i scenski oblikovao.

Magazin Original, dvobroj jul-avgust (FOTO: Original)
Magazin Original, dvobroj jul-avgust (FOTO: Original)

Ovo je samo još jedan dokaz da je kompletna srpska javnost prepoznala važnost i značaj ove, dosta neistražene, teme u našem društvu. Pored višestrukih projekcija filma na Srpskoj naučnoj televiziji, ovaj prvi dokumentarac u režiji Centra je našao svoje mesto i u štampanim medijima, što samo potvrđuje da se prave vrednosti još uvek cene. Omaž našim piscima, naučnicima i jednom rečju, diplomatama i jeste vrednost sama po sebi. Mi smo je otkrili i predstavili javnosti.

Razgovor vodila Marija Božić, novinarka Nedeljnika koji je partner ovom časopisu za mlade u vlasništvu Fondacije Novak Đoković.

Više o tom intervjuu sa Jovanovićem i Klarićem možete pročitati na ovom linku.

Dokumentarni film ,,Predstavnici srpske diplomatije“ možete pogledati ovde.

 

PODELI
Prethodni članakIntervju Mišela Zubenice za portal MojeNovosti.com
Sledeći članakDimitrije Ilić učestvovao na MEU Simpozijumu u Berlinu
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353