Predsednik Centra za međunarodnu javnu politiku mr Aleksandar Klarić učestvovaće na Svetskom forumu mladih (World Youth Forum  2018) u egipatskom gradu Šarm el Šeiku od 3. do 6. novembra. Klarić će imati priliku da kao panelista govori na temu „Evro-mediteranska saradnja: strateško partnerstvo“ zajedno sa stručnjacima iz drugih krajeva sveta.

Svetski forum mladih organizuje se od 2017. godine pod pokroviteljstvom egipatskog predsednika Abdel-Fateha el Sisija i okuplja najperspektivnije mlade lidere iz različitih oblasti širom sveta. Na ovogodišnjem forumu učestvovaće preko 3 500 mladih iz 165 zemalja sveta kao i najeminentniji svetski stručnjaci koji će govoriti o globalnim problemima i izazovima. Klarić će na ovom forumu biti deo delegacije koja će predstavljati Republiku Srbiju.

Forum se održava kao interaktivni dijalog između visokih državnih zvaničnika i omladinskih delegata, sa idejom slanja globalne poruke mira, jedinstva, prosperiteta i razvoja. Centar za međunarodnu javnu politiku će tako imati privilegiju da nakon Austrije, Nemačke, Luksemburga, Grčke, Hrvatske, Kipra i Tunisa ima svoje predstavnike i u Egiptu na još jednom značajnom skupu.

PODELI
Prethodni članakEuropean Union as a Federation: United States of Europe
Sledeći članakSrbija i Francuska – 180 godina modernih diplomatskih odnosa
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353