Centar za međunarodnu javnu politiku je u saradnji s Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine organizovao trodnevnu obuku, od 3. do 5. avgusta 2022. godine, u prostorijama Arhiva Vojvodine za sopstvene članove na temu „Mogućnost finansiranja projekata u EU“.

Tokom tri dana obuke polaznici su, zahvaljujući predstavnicima Fonda „Evropski poslovi“,  prisustvovali teorijskom podučavanju i učestvovali u grupnom radu. Tamara Glišić Krivošija i Sanja Čuturilov Veselinović su polaznicima predstavile programe Evropske unije, kao i Instrument za pretpristupnu pomoć s akcentom na INTERREG-IPA Program prekogranične saradnje.

EU
Učesnici obuke sa sertifikatima (Foto: CMJP)

Polaznici su se upoznali s pisanjem predloga projekta korišćenjem pristupa logičkog okvira i logičke matrice, u okviru čega su definisani opšti i specifični ciljevi, aktivnosti i rezultati, kao i indikatori, izvori verifikacije i rizici projekta. Članovi Centra su, takođe, savladali osnove budžetiranja projekta što su kroz niz primera i praktično vežbali. Na samom kraju učesnicima su dodeljeni sertifikati o učešću.

Više o temi EU možete pročitati ovde.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353