Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku Sava Mitrović i Dušan Ristić, zajedno sa svojom koleginicom Ivanom Dinić, predstavljali su Fakultet političkih nauka na Evropskom takmičenju u oblasti međunarodnog humanitarnog i izbegličkog prava (All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition), koje se četvrtu godinu zaredom uspešno organizuje u Ljubljani.

Ove godine, takmičenje je bilo održano u periodu od 20. do 24. novembra, a njegovu organizaciju su, pored Univerziteta i Pravnog fakulteta u Ljubljani, pomogli i Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC) i Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Na takmičenju je učešće uzelo 19 timova sa najprestižnijih evropskih univerziteta, iz preko 10 zemalja širom starog kontinenta. U prestonici Slovenije, tim Fakulteta političkih nauka u čijim sastavu su se nalazila naša dva člana, ostvario je izvanredan uspeh, osvojivši peto mesto na ovom prestižnom takmičenju.

Centar za međunarodnu javnu politiku je još jednom pokazao da u svom sastavu ima najambicioznije i najuspešnije mlade ljude u Srbiji koji će, sigurni smo, tek pokazati svoj raskošni talenat i potencijal, kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou.

O uspesima naših članova možete čitati ovde.

PODELI
Prethodni članakOdržan treći humanitarni koncert za decu sa KiM
Sledeći članakCentar organizuje treću panel diskusiju posvećenu klimatskim promenama i COP 25
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353