Na Pravoslavno bogoslovskom fakultetu 27. novembra održan је humanitarni koncert posvećen deci koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Događaj je organizovao Centar za međunarodnu javnu politiku u saradnji sa studentskim parlamentom PBF-a.

Koncert su otvorili članovi hora manastira Fenek – Fenečki biseri, a nakon njih je na scenu izašla dramska umetnica iz Narodnog pozorišta u Prištini Jasmina Stoiljković. Na kraju koncerta nastupili su i gosti iznenađenja – Srbski pravoslavni pojci – koji su izveli nekoliko izvornih pesama sa Kosova i Metohije.

Tokom koncerta je prikupljeno 50 000 dinara i celokupna suma će biti donirana srpskoj deci u OŠ ,,Dositej Obradović“ u Orahovcu i OŠ ,,Svetozar Marković“ u Velikoj Hoči.

Ovo je samo jedna od humanitarnih akcija koje će biti organizovane do marta naredne godine kada je i planirano putovanje na Kosovo i Metohiju tokom kojeg će biti uručena prikupljena humanitarna pomoć najugroženijima. Na čelu ove humanitarne akcije nalazi se Radomir Jovanović, jedan od osnivača i član Upravnog odbora Centra.

PODELI
Prethodni članakAleksandar Klarić na Svetskom forumu mladih u Egiptu (WYF)
Sledeći članakPredavanje Nj.E. Tomasa Šiba, ambasadora SR Nemačke u Srbiji
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353