Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku posetili su u četvrtak 30. marta 2017. ambasadu Republike Kipar. Prijemu je prisustvovao Njegova ekselencija Konstantinos Eliades, ambasador te države u Republici Srbiji.

Članovi su imali priliku da čuju sadržajno predavanje Njegove ekselencije o političkom sistemu Republike Kipar, njegovom položaju u međunarodnim odnosima, političkim i ekonomskim odnosima Kipra i Srbije kao i o perspektivi buduće saradnje ove dve zemlje. Ambasador Eliades je posebo naglasio dobre diplomatske odnose između Republike Srbije i Kipra istakavši da postoji veliki prostor u daljoj privrednoj i ekonomskoj saradnji.

Član Upravnog odbora i koordinator Sektora za međunarodnu saradnju Dimitrije Ilić predstavio je rad Centra za međunarodnu javnu politiku i izneo neke od planiranih projekata uz nadu da mogu biti partnerski realizovani u saradnji sa ambasadom Republike Kipra. Ilić je izrazio zahvalnost ambasadoru na srdačnom prijemu uz želju da je ovo početak naše buduće saradnje.

Ovim putem zahvaljujemo se ambasadi Republike Kipar na organizovanom prijemu.

PODELI
Prethodni članakIvo Andrić – svedok burnih vremena
Sledeći članakOdržan sastanak sa predstavnicima ambasade Kraljevine Holandije
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353