Centar za međunarodnu javnu politiku je od periodu od aprila do maja sproveo istraživanje o stavovima studenata Univerziteta u Beogradu o spoljnoj politici Srbije. Rezultati tog istraživanja objavljeni 19. juna 2017. izazvali su veliku medijsku pažnju i pokrenuli niz velikog broja pitanja o tome gde se Srbija danas nalazi u međunarodnim odnosima i kako je njena spoljna politika viđena očima mladih ljudi. Odjeci u medijima su bili toliko jaki da je ovo bila udarna vest tokom čitavog jučerašnjeg dana u Srbiji.

Tim povodom vam na jednom mestu prenosimo koji su to sve mediji preneli rezultate našeg istraživanja:

Tanjug

Radio televizija Srbije

Radio televizija Vojvodine

Radio televizija Republike Srpske

Politika

Večernje novosti

S media

Nova srpska politička misao

Danas

Nedeljnik

Sputnjik

B92

Blic

Noizz

Poljski portal KRESY.PL

Serbien Nachrichten

Centar za međunarodnu javnu politiku se ovim putem zahvaljuje svim medijima na korektnom izveštavanju o sprovedenom istraživanju.

Publikacija o kompletnom istraživanju će se uskoro naći na našem internet portalu pa se sa rezultatima našeg istraživanja možete bolje i detaljnije upoznati.

PODELI
Prethodni članakPredstavljeni rezultati istraživanja ,,Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o spoljnoj politici Srbije“
Sledeći članakIgor Milić i Luka Nikolić na simpozijumu u Zagrebu
CMJP
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je prvobitni cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja i kulture. Centar ima za cilj da podstiče saradnju sa unutrašnjim, političkim i državnim subjektima kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva. Između ostalog centar će proučavati međunarodne političke procese kao i položaj Srbije u istim.

Ostavite komentar