U utorak 4. aprila 2017. članovi Centra za međunarodnu javnu politiku održali su sastanak sa predstavnicima ambasade Kraljevine Holandije. Razgovor je vodio gospodin Luk Nijman iz političkog sektora zajedno sa predstavnicima drugih sektora diplomatske misije.

Na početku sastanka članovi su imali priliku da razgovaraju o političkim i ekonomskim odnosima Republike Srbije i Kraljevine Holandije, položaju u međunarodnim odnosima, kao i o perspektivi buduće saradnje ove dve zemlje. Gospodin Nijman je naglasio dobre diplomatske odnose između  Srbije i Holandije istakavši značaj podrške Holandije evropskom putu Srbije.

Član Upravnog odbora i koordinator Sektora za međunarodnu saradnju Dimitrije Ilić predstavio je rad Centra za međunarodnu javnu politiku i izneo neke od planiranih aktivnosti. Radomir Jovanović, takođe član Upravnog odbora, je predstavnike ambasade upoznao sa aktuelnim i pređašnjim projektima Centra i izrazio nadu da će ambasada pružiti podršku budućim planiranim projektima, pogotovo iz oblasti klimatskih promena. Napomenute su aktivnosti Centra u toj oblasti i dobijena je načelna saglasnost za svaki vid saradnje budući da je Holandija zemlja koja dosta pažnje pruža rešavanju problema klimatskih promena.

Predsednik Aleksandar Klarić se na kraju zahvalio na organizovanom sastanku i izrazio nadu da će ovo biti početak buduće uspešne saradnje.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353