Poštovani mediji,

Centar za međunarodnu javnu politiku poziva sve mobilne operatere na teritoriji Republike Srbije da uspostave jedinstveni broj na koji građani mogu da SMS porukom doniraju određeni iznos novca, u cilju prikupljanja dodatnih sredstava za pomoć našim medicinskim radnicima i nabavku neophodne medicinske opreme. Budući da većina građana uredno poštuje mere Vlade i boravi u svojim domovima, neka ovo bude mali doprinos borbi naših heroja u belim mantilima protiv koronavirusa.

Takođe, pozivamo Vladu Republike Srbije da, po uzoru na zemlje iz regiona, formira poseban žiro račun na koji bi svi zainteresovani građani, uspešni privrednici, sportisti i ljudi iz dijaspore mogli da doniraju sredstva za suzbijanje virusa COVID-19. Ovo je vreme solidarnosti, ovo je vreme kada svakome mora biti omogućeno da pruži lični doprinos očuvanju zdravlja naših građana i poboljšanju uslova rada zdravstvenih radnika.

Pozivamo grad Beograd, sve gradove i opštine širom Srbije da mladim ljudima, koji su spremni da pruže pomoć, omoguće uspostavljanje jedinstvenih štabova ili kol centara kako bi koordinisanje između njih bilo podignuto na značajno viši nivo.

Još jednom apelujemo na sve nevladine organizacije da nam se pridruže i stave svoje timove na raspolaganje ugroženim građanima i nadležnim institucijama naše zemlje.

Ovo je vreme heroja, ovo je vreme solidarnosti. Pridružite nam se!

U Beogradu, 25. marta 2020.

Pročitajte prethodno saopštenje za javnost.

PODELI
Prethodni članakKako je koronavirus uticao na pad cene nafte?
Sledeći članakKako je „holandska bolest“ razorila Venecuelu?
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353