Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, u utorak 5. decembra sa početkom u 17 časova, održano je predavanje na temu ,,Humanost u 21. veku“, u organizaciji Centra za međunarodnu javnu politiku na kojem je govorio humanitarac Arno Gujon. Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva omladine i sporta kao i članovi fondacije ,,Srbi za Srbe”.

Na početku svog izlaganja, Gujon se osvrnuo na aktuelne medijske naslove koji su dovodili u pitanje njegov humanitarni rad. On smatra da se u Srbiji sve dovodi u vezu sa politikom, a posebno je istakao kako ni u jednom svom javnom nastupu nije davao političke izjave.

Amfiteatar Fakulteta političkih nauka
Amfiteatar Fakulteta političkih nauka

Za vreme daljeg razgovora, čiji je moderator bio član Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku Radomir Jovanović, Gujon je govorio o motivima koji su ga podstakli da započne svoj humanitarni rad na Kosovu i Metohiji kao i o izazovima sa kojima se tamo susretao.

Arno Gujon je ukazao na tolerantnost i gostoljubivost koju je primetio kod Srba, a naročito onih koji žive na Kosovu i Metohiji. ,,Jedina mesta gde imate više naroda da žive zajedno – to je baš u srpskim enklavama“, istakao je Gujon.

Na kraju predavanja je poručio da ima nade za humanost u 21. veku i dodao da nije važno da samo imamo empatiju, već da tu empatiju pretvorimo u konkretne akcije.

Nakon predavanja usledio je humanitarni koncert hora manastira Fenek, Nemanje Mitrovića, Aleksandre Kovačević i Jefimije Đinović i Nikole Jovića gde je prikupljena pomoć od 50 000 dinara koju će članovi Centra za međunarodnu javnu politiku donirati ugroženim porodicama u poseti koja će biti organizovana na proleće. Pomoć će biti donirana u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju. Svi prisutni su, takođe, imali priliku da kupe poslednje izdanje knjige ,,Svi moji putevi vode ka Srbiji” Arnoa Gujona.
PODELI
Prethodni članakIranski nuklearni sporazum: Kongres na potezu
Sledeći članakNafta – energetski tigar od papira
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353