Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i izvršni direktor Centra za međunarodnu  javnu politiku Mišel Zubenica predstavili su danas projekat „Beograd na vodi” članovima CMJP i studentima Univerziteta u Beogradu u prostorijama Geozavoda.

U intervju za medije, Petronijević je istakao da je ideja ovog projekta da se mladim ljudima prezentuje ovaj projekat, koji će, kako je naveo, razviti taj deo Beograda i od njega napraviti još bolju turističku i ekonomsku destinaciju.

– Mi želimo da budemo ekonomski lideri u ovom delu Evrope i nama su potrebni projekti kao što je „Beograd na vodi”. Ne samo da će zaposliti našu građevinsku operativu i veliki broj ljudi, nego će biti primamljiv i za velike finansijske kompanije, kojima će možda sedište biti upravo ovde. Zajedno sa našim arapskim partnerima radimo na razvoju celog projekta. Takođe, želimo da pokažemo mladim ljudima kakav je nekada bio Geozavod. Ovde je nekada bilo ruglo, a danas je jedna od najlepših zgrada u ovom delu Evrope. Savska promenada danas je jedno od najlepših šetališta – istakao je Petronijević.

Kako je naveo, članovi Centra za međunarodnu javnu politiku, koji su danas prisustvovali prezentaciji, su međunarodno aktivna organizcija, mnogo stranih studenata im dolazi u posetu, te imaju priliku da ih ovde dovedu i prezentuju svoje projekate.

Izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica je rekao da je prezentacija organizovana kako bi mlade ljude, studente i članove  Centra za međunarodnu javnu politiku informisali o projektu „Beograd na vodi“ i dali im priliku da postave pitanja koja ih zanimaju u vezi sa ovim projektom.

„Mislim da je veoma važno da se mladi ljudi što bolje upoznaju sa projektom Beograd na vodi koji je svakako jedan od najvažnijih projekata za našu zemlju koji će promeniti sliku i izgled ne samo našeg glavnog grada Beograda već i cele Srbije. Zato smo danas organizovali ovu prezentaciju projekta sa gospodinom Dragomirom Petronijevićem kako bi se studenti i članovi Centra za međunarodnu javnu politiku mogli upoznati sa samim projektom.

Veoma je važno govoriti o svim karakteristikama i prednostima koje donosi ovaj projekat kao što su zapošljavanje građana, povećanje turističkih potencijala našeg glavnog grada, angažovanje domaćih građevinskih firmi i uveren sam da će nakon realizacije ovog projekta Beograd zaista postati politički i ekonomski centar ovog dela Evrope. Takođe za našu organizaciju ovaj projekat je posebno interesantan jer se naša organizacija bavi unapređivanjem međunarodne saradnje Srbije i inostranstva, a upravo je „Beograd na vodi“ strateški projekat između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će od Srbije napraviti centar za investicije iz tog dela sveta.“- naveo je Zubenica.

Nakon prezentacije članovi Centra za međunarodnu javnu politiku obišli su Savsku promenadu i prostor gde će biti izgrađen kompleks Beograd na vodi.

PODELI
Prethodni članakOtvorene prijave za Beogradski model EU – BEUM 2016
Sledeći članakAleksandar Klarić za Novi magazin
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353