Američki koledž u Solunu (ACT – The American College of Thessaloniki) potpisao je ugovore o saradnji sa Fakultetom političkih nauka i Institutom za međunarodnu politiku i privredu.

Saradnja Američkog koledža i Fakulteta političkih nauka će biti izražena kroz fakultetsku i studentsku razmenu, zajedničke istraživačke aktivnosti, specijalne kratkoročne akademske programe, profesionalno usavršavanje, kao i saradnju u zajedničkim interesnim sferama ove dve institucije.

„Oduševljeni smo saradnjom sa ovim dvema institucijama s obzirom da ona naglašava duboke istorijske veze naše institucije sa narodom i institucijama iz Srbije“, rekao je dr Stamos Karamuzis, rektor ACT-a.

Veliku ulogu u povezivanju Američkog koledža i Fakulteta političkih nauka imali su i Đorđe Terek, bivši student i alumnista ACT-a i član tima za međunarodnu saradnju našeg Centra, kao i MA Aleksandar Klarić, predsednik Centra. Oni su prethodno u Beogradu ugostili profesorku ACT-a Mariju Kiriakidu koja je tom prilikom održala predavanje studentima FPN-a o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u savremenom društvu i posetila pojedine državne institucije.

Profesor Darko Nadić, Đorđe Terek i profesorka Maria Kiriakidu na predavanju studentima FPN
Profesor Darko Nadić, Đorđe Terek i profesorka Maria Kiriakidu na predavanju studentima FPN

Centar za međunarodnu javnu politiku će svojim aktivnostima i ubuduće raditi na daljem jačanju saradnje srpskih i inostranih institucija, ali i na povezivanju sa relevantnim obrazovnim i naučnim institucijama u inostranstvu u oblasti međunarodne politike i međunarodnih odnosa.

Vest o početku saradnje objavljenu na sajtu Američkog koledža možete pronaći ovde.

PODELI
Prethodni članakZašto je međunarodni liberalni poredak doživeo krah?
Sledeći članakNačertanije – velikosrpski hegemonizam ili južnoslovenska ideja?
Centar za međunarodnu javnu politiku је nevladino i neprofitno udruženje čiji je opšti cilj da podstiče i unapređuje međunarodnu saradnju u oblastima spoljne politike, diplomatije, privrede, obrazovanja, kulture i održivog razvoja. Organizacija, takođe, ima za cilj podsticanje saradnje sa unutrašnjim političkim i državnim subjektima, kao i sa odgovarajućim institucijama iz inostranstva.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/cmjprsce/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353